Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanci zmedeni glede novih 'nasvetov' za nosečnice

Objava: 02. 03. 2011 / 08:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanci zmedeni glede novih 'nasvetov' za nosečnice

Dokument Kraljevega kolegija porodničarjev in ginekologov priporoča: 'Splav je varnejši od poroda' in meni, da za travmatične posledice splava ni nikakršne znanstvene podlage.

V Veliki Britaniji je za precejšnje razburjenje med nasprotniki splava poskrbela uradna posvetovalna ustanova za nosečnice. 'Ženske se morajo zavedati, da je splav v bistvu varnejši kot donositev otroka in porod,' so v britanskem časniku 'The Sunday Telegraph' navedli besede iz osnutka dokumenta Kraljevega kolegija porodničarjev in ginekologov.

Kolegij, ki ga sestavlja osemnajst vrhunskih specialistov ginekologov, medicinskih sester in zdravnikov s klinik za splave, trdi, da večina žensk po opravljenem splavu ne občuti psiholoških posledic. V nasprotju z dosedaj znanimi domnevami naj bi ne obstajala nikakršna znanstvena podlaga za podatek, da je stopnja psihičnih obolenj pri ženskah, ki so opravile splav, višja.

Združenje za zaščito življenja 'Pro-Life Alliance' je izrazilo oster protest proti omenjenemu kolegiju. Nasprotniki splava trdijo, da dokument izkrivljeno predstavlja znanstveno potrjene dokaze. Po njihovem gre za ponesrečen poskus, da bi ženskam vsilili liberalno stališče v obdobju, ko so najbolj ranljive in občutljive.

Psihiatrinja Patricia Casey je pojasnila, da s Kraljevega kolegija za porodničarje in ginekologe pošiljajo 'sporočilo, ki ljudi precej razburja'. Več kot trideset znanstvenih raziskav je namreč jasno dokazalo povezavo med psihološkimi travmami in splavom. Kot je še poročal 'The Sunday Telegraph', so s Kraljevega kolegija obljubili, da bodo sporne točke dokumenta 'še predelali'.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh