Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanski nadškof papeževe nasprotnike prosi za malce spoštovanja

Objava: 07. 09. 2010 / 13:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanski nadškof papeževe nasprotnike prosi za malce spoštovanja

Nasprotniki svetega očeta 18. septembra v Londonu načrtujejo številne proteste.

Novoimenovani katoliški nadškofu v Southwarku, Peter Smith, je na britanske antipapiste osebno naslovil prošnjo za spoštljiv odnos do svetega očeta med njegovim obiskom v Veliki Britaniji prihodnji teden. Kot je poročal britanski dnevnik ‘Guardian’, je Scotland Yard na prošnjo nadškofa sklical sestanek s predstavniki laicističnega gibanja ‘Demonstrirajmo proti papežu’. Do srečanja naj bi prišlo danes v prostorih londonske policije.

Papeževi nasprotniki 18. septembra v Londonu načrtujejo številne proteste, saj bo tistega dne Benedikt XVI. na obisku v britanski prestolnici. Nadškof Smith poudarja, da nikomur ne želi odvzeti ‘pravice do svobode govora’, vendar od protestnikov pričakuje, da bodo to storili dostojanstveno in spoštljivo do vernikov, ki papeža z veseljem pričakujejo in mu želijo izreči prisrčno dobrodošlico.

Po mnenju papeževih nasprotnikov se katoliška Cerkev s to zahtevo postavlja v obrambno držo. Predsednik Narodnega sekularnega združenja Terry Sanderson je izjavil, da ‘Smith njega že ne bo učil, kako naj kaj pove’ in da nima nikakršnega namena ‘biti prijazen do papeža, ker spoštovanja ne zasluži’. Po njegovih besedah bi morali papeža prisiliti, da bi se neposredno soočil s škandalom glede spolnih zlorab v katoliški Cerkvi.

15. septembra, na predvečer papeževega prihoda v Veliko Britanijo, naj bi se v Londonu na tiskovni konferenci zbrale žrtve spolnih zlorab s celega sveta.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh