Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanski politični vrh podpira papežev obisk

Objava: 26. 04. 2010 / 09:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanski politični vrh podpira papežev obisk

Brown, Cameron in Glegg pozdravljajo septembrski obisk svetega očeta v Veliki Britaniji in pričakujejo pojasnilo o primerih spolnih zlorab znotraj katoliške Cerkve

Kandidati za bodočega predsednika britanske vlade podpirajo obisk papeža Benedikta XVI. v Veliki Britaniji septembra letos. Gordon Brown, David Cameron in Nick Clegg so v televizijski razpravi minuli teden dejali, da obisk pozdravljajo, obenem pa so izrazili pričakovanje, da bo Cerkev uspešno predelala trenutno krizo, v kateri se je znašla zaradi številnih primerov spolnih zlorab v svojih ustanovah.

Trenutni predsednik vlade Gordon Brown je dejal, da si papeževega obiska na domačih tleh želi iz dveh razlogov: najprej zato, ker katoliška Cerkev predstavlja pomemben del britanske družbe, pa tudi zato, ker je potrebno porušiti pregrade med različnii veroizpovedmi.

Vodja opozicije, torej britanske konzervativne stranke, David Cameron, je prav tako podprl papežev obisk in izjavil, da bi kot predsednik vlade storil vse, kar je v njegovi moči, da bi bil obisk uspešen. Ne strinja pa se z vsemi stališči svetega očeta, je pojasnil, denimo z njegovim odnosom do kontracepcije in homoseksualnosti.

Vodja liberalcev Nick Clegg pa je v okviru razprave o spolnih zlorabah pripomnil, da se grešnih dejanj ne da pomesti pod preprogo.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh