Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanski škofje pričeli s kampanjo pred papeževim obiskom

Objava: 17. 06. 2010 / 08:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanski škofje pričeli s kampanjo pred papeževim obiskom

Škofje so javnosti predstavili brošuro s potrebnimi informacijami in logotip obiska

Angleški in valižanski škofje so v torek britanski javnosti predstavili brošuro z informacijami in uradni logotip papeževega obiska v Veliki Britaniji med 16. in 19. septembrom letos. Zvežčič z naslovom ‘Papež v Združenem kraljestvu’ naj bi razdelili po vseh župnijah v Veliki Britaniji in ob tem ljudem tudi pojasnili namen in ozadje potovanja Benedikta XVI. na Otok.

Kot je pojasnil predsednik Angleške in valižanske škofovske konference, westminstrski nadškof Vincent Nichols, je ljudem potrebno razložiti, kdo papež sploh je in kakšna je njegova vloga, zato da bodo ta zgodovinski obisk znali primerno obeležiti. Podrobnosti papeževega potovanja bodo objavljene meseca julija.

Namen oglasne kampanje je ‘zakrpati številne luknje v javnem poznavanju dejstev o papeževem obisku’, je zapisano v brošuri. Katalog vprašanj in odgovorov z desetimi točkami med drugim nudi tudi pojasnila, zakaj se bo poglavar katoliške Cerkve sestal z britansko kraljico Elizabeto II., kako katoliška Cerkev vidi svoj prispevek britanski družbi in zakaj bo papež Benedikt XVI. razglasil britanskega kardinala Johna Henryja Newmana (1801-1890) za blaženega.

Logotip papeževega obiska je oblikoval britanski umetnik Brian Clarke, podlaga pa je vzeta iz barvnega okna papeške nunciature v Londonu. Logotip vsebuje tudi geslo papeževega prvega obiska Otoka, ki je ‘Srce govori srcu’. Umetnik Clarke je znan po svojih stvaritvah iz barvnega stekla. Njegove umetnine je med drugim moč videti v Piramidi miru v Kazahstanu, v ustanovi Kralja Faisala v Savdski Arabiji, v sinagogi v nemškem Offenbachu ter na sedežu koncerna Pfizer v New Yorku.

Povezave: http://www.thepapalvisit.org.uk/

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh