Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Britanski škofje »zaskrbljeni« nad številom splavov

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 10. 2017 / 08:37
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Britanski škofje »zaskrbljeni« nad številom splavov

Ob 50-letnici zakona o splavu zahteva po boljši zaščiti nerojenega življenja.

Katoliški škofje v Angliji, Walesu in na Škotskem so v skupni izjavi izrazili skrb zaradi visokega števila opravljenih splavov v Veliki Britaniji. Zgolj v letu 2015 je bilo v Angliji in Walesu opravljenih 185.824 prekinitev nosečnosti, na Škotskem pa 12.134, je zapisano v izjavi, o kateri so pretekli teden poročali britanski mediji. To je »zaskrbljujoče visoka raven« in vsak posamezni primer predstavlja »tragedijo«.



Ob 50. obletnici sprejetja britanskega zakona o splavu škofje pozivajo k »spreobrnjenju mišljenja in srca«, ki bi privedlo do boljše zaščite nerojenega življenja. Trenutna ureditev dopušča, da registrirani zdravniki v Angliji, Walesu in na Škotskem lahko opravljajo splave do 24. tedna nosečnosti.

Vrhovno sodišče v Veliki Britaniji pa se trenutno ukvarja s Severno Irsko, kjer prepoved opravljanja splava še vedno velja. Za razliko od drugih delov Združenega kraljestva je na Severnem Irskem splav dovoljen le v primeru, če je ogroženo življenje matere. Med tridnevnim zaslišanjem pretekli teden so ugotavljali, ali je stroga ureditev združljiva z mednarodnimi človekovimi pravicami.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Špranje do svetlobe
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh