Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Cerkev mora še pogosteje uporabljati družbena omrežja«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 09. 2013 / 08:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Cerkev mora še pogosteje uporabljati družbena omrežja«

»Cerkev mora še pogosteje uporabljati družbena omrežja«

Papež Frančišek je nagovoril člane papeškega medijskega sveta, ki so zasedali v Vatikanu.

Papež Frančišek je pozval k še pogostejši uporabi novih medijev in družbenih omrežij na področju oznanjevanja vere. Cerkev bi morala s pomočjo teh novih tehnologij iskati dialog s tistimi ljudmi, ki so 'malce razošarani v krščanstvu' in ki se jim 'krščanstvo zdi preveč sterilno', je sveti oče dejal minulo soboto na srečanju s člani papeškega sveta za medije, ki so zasedali v Vatikanu.

Ravno v času globalizacije, ko povsod vladata pomanjkanje usmeritve in osamljenost, številnim posameznikom pa ni več jasno, kakšen je njihov življenjski smisel, bi morala biti Cerkev vse bolj prisotna tudi na družbenih omrežjih, je prepričan papež Frančišek. Katoličani se ne bi smeli bati tudi na tem področju izkazovati svoje krščanske identitete.

Papež je tudi poudaril, da bi se morala Cerkev potruditi in tudi na novih komunikacijskih poteh 'vžigati srca in prinašati toploto'. To pa zahteva skrbno izobraževanje duhovnikov, redovnikov, redovnic in laikov, meni Frančišek.

Člani Papeškega sveta za sredstva družbenega obveščanja so v Vatikanu zasedali med četrtkom in soboto minuli teden. Med drugim so razpravljali tudi o novih strategijah uporabe družbenih omrežij ter o enotni komunikacijski strategiji Vatikana.



Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh