Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Cerkev v Iraku nasprotuje prehitremu umiku ameriških čet

Objava: 23. 08. 2010 / 09:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Cerkev v Iraku nasprotuje prehitremu umiku ameriških čet

Kot je izjavil kaldejski pomožni škof v Bagdadu, Shlemon Warduni, je naloga tujih vojaških enot 'ob odhodu za seboj pustiti mir in varnost'.

Katoliška Cerkev v Iraku svari pred prehitrim umikom ameriških čet. Naloga tujih vojaških enot je 'ob odhodu za seboj pustiti mir in varnost', je minuli teden v pogovoru za vatikanski radio izjavil kaldejski pomožni škof v Bagdadu, Shlemon Warduni.

Dežela po škofovih besedah potrebuje predvsem stabilno vlado. Trenutno velja, da lahko 'teroristi pridejo in odidejo, kadar koli želijo'. Obenem se je škof Warduni zavzel za dolgoročni načrt izgradnje demokracije v Iraku. Ljudje morajo biti po njegovem mnenju v demokraciji vzgojeni, saj ne zadostuje, da o tem poslušajo le teoretične napotke.

Več kot sedem let po začetku vojne v Iraku želijo zdaj Združene države Amerike do konca meseca iz dežele umakniti okoli šest tisoč od šestinpetdesetih tisočev svojih vojakov. Preostalih petdeset tisoč naj bi v mesecu septembru poskrbelo za izobraževanje iraških varnostnih sil. Do konca leta 2011 je predviden umik vseh ameriškh vojaških enot iz Iraka.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh