Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Četrti svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

Objava: 18. 11. 2010 / 08:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Četrti svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč

V stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani bo jutri, v soboto, 20. novembra 2010, sveta maša za žrtve prometnih nesreč in njihove družine.

V stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani bojutri, v soboto, 20. novembra 2010, ob 16.00 sveta maša za žrtve prometnih nesreč in njihove družine, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. Mašo bo daroval stolni prošt in župnik Jožef Lap, ki se bo ob 17.00 uri udeležil tudi obeležitve svetovnega dneva spomina na žrtve prometnih nesreč na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Po podatkih slovenske policije je v prvih osmih mesecih letošnjega leta življenje na slovenskih cestah izgubilo devetinosemdeset ljudi, kar je 25 % manj kot v enakem obdobju lani.

Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč obeležujemo na tretjo nedeljo v novembru. Na pobudo različnih nevladnih organizacij ga je priznala tudi Organizacija združenih narodov. Smrt ali poškodbe zaradi prometnih nesreč so nenadni in travmatični dogodki, ki imajo dolgotrajne, pogosto doživljenjske posledice. Vsako leto se na milijone ljudi po svetu pridruži tistim, ki že trpijo zaradi prometnih nesreč. Žalost in stiska velike skupine ljudi, ki jo predstavljajo žrtve prometnih nesreč in njihovi družinski člani, je še toliko večja, ker so številne žrtve mladi in ker bi bilo mnoge izmed nesreč možno in tudi potrebno preprečiti.

Poleg tega pa je odgovor na poškodbo ali smrt v prometni nesreči, ki ga žrtvam in njihovim svojcem dajejo okolica ali uradne ustanove, pogosto neprimeren, neobčutljiv in neustrezen glede na prizadetost ali izgubo. Ta posebni spominski dan zato želi odgovoriti na potrebo žrtev prometnih nesreč in njihovih svojcev po javnem priznanju njihove izgube in bolečine.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh