Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Četrti teden zaporov na Slovenskem

Objava: 17. 11. 2006 / 09:41
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Četrti teden zaporov na Slovenskem

»Odprli so vrata«

Od 19. do 25. novembra 2006 bomo v Cerkvi na Slovenskem obhajali teden zaporov, ki ga po vsem svetu vsako leto obhajajo katoliška Cerkev ter druge krščanske Cerkve in skupnosti. Slovenska zaporniška pastorala v okviru katoliške Cerkve se letos že četrto leto zapored pridružuje temu mednarodnemu dogodku, nekateri slovenski škofje pa bodo ob tej priložnosti darovali svete maše:

– v nedeljo, 19. novembra 2006, bo mariborski pomožni škof, msgr. dr. Peter Štumpf maševal v ZPKZ v Mariboru;
– v torek, 21. novembra 2006, bo celjski škof, msgr. dr. Anton Stres maševal v Prevzgojnem domu v Radečah;
– v četrtek, 23. novembra 2006, bo ljubljanski nadškof in metropolit, msgr. Alojz Uran maševal v ZPKZ na Dobu.

V tednu zaporov bo potekalo več aktivnosti v povezavi s programi, ki so vključeni v zaporniško pastoralno dejavnost: nekateri slovenski škofje bodo obiskali enega od zaporov na ozemlju svoje škofije, po župnijah pa bodo plakati vernike vabili k molitvi za vse skupine ljudi, ki jih povezujejo besede: zapor, zaporniki, žrtve kaznivih dejanj, delavci v zaporu, družine, prostovoljci, …

Ob letošnjem tednu zaporov bo v okviru programa za žrtve znotraj zaporniške pastoralne dejavnosti odprt nov zaupni telefon Job, ki bo namenjen žrtvam kaznivih dejanj. Številka zaupnega telefona, ki bo s svojim delovanjem začel 27. novembra 2006, je 080 30 05. Številka bo aktivna vsak dan med 20. in 23. uro.

Namen mednarodnega tedna zaporov je tudi ozaveščanje družbe o problematiki, ki je navzoča med nami tako na eni kot na drugi strani. K razmišljanju o izbrani tematiki nas bo spodbujal letošnji naslov, ki je vzet iz Apostolskih del: »Odprli so vrata« (prim. Apd 12, 1–19). Odlomek govori o izpustitvi apostola Petra na prostost. Uslišane so bile molitve vseh, ki so v ta namen molili. Mnogi posamezniki, organizacije in Cerkev imajo pomembno vlogo pri reintegraciji zaprtih oseb na življenje po prestani kazni in so povabljeni, da nudijo pomoč pri vračanju le-teh v skupnost po izpustu.


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh