Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Četrto čezmejno bratsko srečanje ob jaslicah

Objava: 07. 01. 2011 / 14:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Četrto čezmejno bratsko srečanje ob jaslicah

Srečanja se bosta udeležila koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak in goriški nadškof metropolit msgr. Dino De Antoni, tam pa se bodo zbrali tudi člani Frančiškovega svetnega reda iz Vipavske doline in Goriške, iz Štandreža in Gorice v Italiji.

V kapucinskem samostanu v Vipavskem Križu bo jutri, v nedeljo, 9. januarja 2011, ob 17. uri potekalo tokrat že četrto čezmejno bratsko srečanje ob jaslicah. Srečanja se bosta udeležila koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak in goriški nadškof metropolit msgr. Dino De Antoni. Na srečanju se bodo zbrali člani Frančiškovega svetnega reda iz Vipavske doline in Goriške, iz Štandreža in Gorice v Italiji.

Molitveno bogoslužje in program bosta potekala v slovenskem in italijanskem jeziku. Po pozdravnem nagovoru bodo izmenično v slovenskem in italijanskem jeziku brali besedilo o dogodku iz Frančiškovega življenja. Sledila bo procesija s svečami skozi kapucinski samostan v cerkev. V dveh jezikih bodo molili psalme, poslušali evangelij in nagovor. Ob sklepu bo navzoče nagovoril tudi goriški nadškof metropolit msgr. Dino De Antoni.

Namen srečanja je skupno odkrivanje lepote jaslic in nadaljevanje čezmejnega sodelovanja. Lani je bilo tako srečanje v Štandrežu pri Gorici.

Sv. Frančišek Asiški je hotel ljudem približati skrivnost Kristusovega rojstva in je kot prvi v Grecciu v Italiji postavil žive jaslice. Od takrat naprej so jaslice postale tradicionalna sestavina božičnih praznikov.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani: http://zupnije.rkc.si/vipavski-kriz/.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh