Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Da bi zaživeli v veselju!

Objava: 26. 03. 2018 / 11:45
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.03.2018 / 11:55
Ustavi predvajanje Nalaganje

Da bi zaživeli v veselju!

V petek, 23. marca, so na Mirenskem gradu praznovali Dan družine.

V petek, 23. marca, smo na Mirenskem gradu praznovali Dan družine pod sloganom Vztrajno skupaj se borimo, da v veselju zaživimo.

Materinski dan

Zbrala se je pisana druščina: naši najmlajši, malo večji otroci, prostovoljci, starši pa tudi dedki in babice. Naš glavni namen je bil, da skupaj praznujemo materinski dan, ki smo ga razširili na dan družine.



Otroci so staršem pripravili nekaj posebnega. S skladbami, ki smo jih skupaj zapeli, in recitacijami, ki so jih otroci deklamirali, so jim zaupali česa se doma najbolj veselijo, kaj so se od odraslih naučili, pri katerem domačem opravilu radi pomagajo, s kom najraje delijo svoje veselje ali žalost in česa si najbolj želijo.

Vztrajati, biti skupaj in se boriti

Simpatične pesmice so bile sad mnogih pogovorov med otroki in prostovoljci na učni pomoči. Ob koščku kruha in marmeladi smo se namreč pet tednov pogovarjali o tem, kaj pomeni vztrajati, biti skupaj in se boriti. Vse to pa z namenom, da bi zaživeli v veselju! Zaživeli takrat, ko se nam ne da učiti, ko najraje ne bi ubogali, ko smo slabe volje …



Starši so otroške nastope in razmišljanja spremljali z zadovoljnimi nasmeški in poskušali ugibati, kaj so nam otroci pripovedovali ob popoldnevih. Ko smo se nasmejali temu ali onemu komentarju in ugotavljali, da imamo doma enake težave kot na Gradu, je bilo vzdušje prav domače. Zato smo staršem svetovali, naj do velike noči in še naprej tudi doma skupaj glasno vzklikajo: vztrajno skupaj se borimo, da v veselju zaživimo!

Dogodek smo sklenili z zakusko in kramljanjem, predvsem pa z željo, da bi še naprej ostajali skupaj, se borili in vztrajali na poti do veselja v naših družinah in prijateljstvih.

Marjana Batistič

Foto: Katja Kovšca

Kupi v trgovini

Še več Boga
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh