Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

David Cameron papežev obisk označuje kot ‘veliko čast’ za svojo deželo

Objava: 16. 09. 2010 / 10:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

David Cameron papežev obisk označuje kot ‘veliko čast’ za svojo deželo

Britanski ministrski predsednik je dva dni pred obiskom v video posnetku izrekel posebno dobrodošlico svetemu očetu, papeževemu nagovoru politikom pa ne bo prisluhnil v živo.

Britanski ministrski predsednik David Cameron je obisk papeža Benedikta XVI. v Veliki Britaniji, ki se pričenja danes, označil kot ‘veliko čast’za svojo deželo. Štiridnevni obisk svetega očeta je po besedah premierja ‘neverjetno pomemben in zgodovinski’, ne le za britanske katoličane, ampak za vse državljane, ki si prizadevajo za blagor celotne skupnosti.

Cameron je v pogovoru za britanski časnik ‘The Daily Telegraph’ pojasnil, da v dogodku vidi ‘enkratno priložnost, da v Veliki Britaniji počastijo prispevek verskih skupnosti za celotno britansko družbo’. Premier in njegova družina so člani anglikanske cerkvene skupnosti. Družbi, ki jo oblikuje vera, bi po njegovih besedah moralo biti ‘še do česa drugega, ne le do materializma, prizadevati bi si morali za skupne vrednote in za splošni blagor skupnosti’.

David Cameron je v pogovoru za časnik tudi priznal, da se vsi Britanci ne strinjajo z vsako papeževo besedo, kar pa naj jih ne bi odvrnilo od tega, da prisluhnejo sporočilu Benedikta XVI. ‘o kritičnih vprašanjih skupnega družbenega življenja’.

V video posnetku, predvajanem dva dni pred obiskom, britanski premier svetemu očetu izreka iskreno dobrodošlico in poudarja, da prijateljstvo in solidarnost, ki povezujeta njegov narod, nista zgolj krščanski, pač pa tudi britanski vrednoti. Poudarja tudi pomen nadaljnjega sodelovanja med Združenim kraljestvom in Vatikanom, še posebej pri iskanju rešitev za socialna vprašanja, kot so revščina, bolezni, varovanje okolja in svetovni mir.

Premier nagovoru svetega očeta pred predstavniki britanskega političnega življenja v petek popoldan v Westminstru ne bo prisluhnil v živo, saj se bo istega dne udeležil pogreba svojega očeta. Namesto tega bo imel pred papeževim odhodom nagovor na birminghamskem letališču.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh