Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Delegacija UEFA na čelu s Čeferinom pri papežu

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 10. 06. 2021 / 16:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2021 / 16:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
Delegacija UEFA na čelu s Čeferinom pri papežu

Delegacija UEFA na čelu s Čeferinom pri papežu

Vodilni možje evropskega nogometa so svetega očeta obiskali dan pred začetkom eura.

Delegacijo UEFA je ob obisku papeža Frančiška vodil njen predsednik Aleksander Čeferin. FOTO: A News



Dan pred uradnim začetkom z lani prestavljenega nogometnega evropskega prvenstva, ki bo prvič potekalo v 11 državah po vsej stari celini (finale bo 11. julija na londonskem Wembleyju), je papež Frančišek v Vatikanu sprejel in blagoslovil delegacijo Evropske nogometne zveze (UEFA) na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom, med udeleženci pa je bil tudi prvi mož italijanskega nogometa Gabriele Gravina.

Današnje srečanje v Apostolski palači ni bil prvi Čeferinov obisk pri svetem očetu. Predlanskega 6. februarja, pred 43. kongresom UEFA v Rimu, sta se sogovornika pred splošno avdienco pogovarjala o nogometu, skladu UEFA za otroke, sodelovanju na humanitarnem področju in tudi podpori UEFA misijonskemu delovanju Pedra Opeke na Madagaskarju. Tedaj se je Čeferin sestal tudi s kardinalom dr. Francem Rodetom.

Papež Frančišek je, kot se za Argentinca spodobi, velik navdušenec nad nogometom in strasten navijač moštva San Lorenzo iz Buenos Airesa, pri katerem ima tudi člansko izkaznico. Obiskali so ga že številni nogometni zvezdniki. Ko je konec leta 2016 na Svetem sedežu sprejel pokojno kontroverzno nogometno legendo Diega Maradono, ga je bratsko pozdravil z besedami: »Diego, čakal sem nate!«

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh