Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Deset tisoč beguncev po požigu krščanskih cerkva

Objava: 24. 03. 2011 / 14:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Deset tisoč beguncev po požigu krščanskih cerkva

V Etiopiji je deset tisoč kristjanov zapustilo svoje domove, potem ko so muslimani požgali že skoraj sedemdeset cerkva.

Islamski skrajneži so v jugozahodni Etiopiji požgali devetinšestdeset protestantskih cerkva, od tega jih je bilo šestinštirideset binkoštnih. Nasilje se je pričelo v mestu Asendabo, potem ko so se razširile govorice, da so v eni izmed cerkva v straniščno školjko odplaknili izvod Korana.

Pripadniki islamskih skrajnežev so požgali tudi trideset domov, šolo in sirotišnico. Po navedbah človekoljubne organizacije 'International Christian Concern' (Mednarodna skrb za kristjane), ki pomaga žrtvam pregona, se je število kristjanov, ki so v zadnjih dneh zapustili svoje domove, povzpelo že na deset tisoč.

‘Ne vem, kaj bo sledilo: najprej so požgali naše cerkve in hiše,’ je dejal Wolde Giorgis, osnovnošolski učitelj, ‘ali bodo zdaj pobili še nas?’

Giorgis dodaja, da mu ni mar, kdo je pričel z nasiljem, dejstvo pa je, da je v njem sodelovalo na tisoče muslimanov, ki so njegovi sosedje, zato, kot pravi, zase in za druge kristjane v tem mestu ne vidi več prihodnosti.

Izmed 79,2 milijonov Etiopcev je po vatikanski statistiki 1% katoličanov, 50% je pripadnikov vzhodne pravoslavne Cerkve, 10% je protestantov in 33% muslimanov.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh