Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Deseta obletnica ustanovitve Vojaškega vikariata

Objava: 17. 09. 2010 / 07:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Deseta obletnica ustanovitve Vojaškega vikariata

Praznovanje desete obletnice ustanovitve Vojaškega vikariata bo jutri, v soboto, 25. septembra 2010, v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano.

Praznovanje desete obletnice ustanovitve Vojaškega vikariata bo jutri, v soboto, 25. septembra 2010, ob 14.00 v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. V veliki dvorani bo najprej kulturno duhovni program z ekumenskim bogoslužjem, sledilo bo predavanje ljubljanskega nadškofa metropolita msgr. dr. Antona Stresa. Slovesnost se bo končala z zahvalno sveto mašo v kapeli Zavoda.

Slovesnosti se bodo udeležili visoki predstavniki Slovenske vojske, ministrstva za obrambo in drugi predstavniki družbenega, političnega, kulturnega in gospodarskega življenja ter nekateri visoki predstavniki duhovne oskrbe v vojskah iz tujine (vojaški škof iz ZDA, drugi vojaški škofje in vojaški vikarji). Vojaški vikariat je ob tej priložnosti izdal zbornik in kratek film o delovanju duhovne oskrbe v Slovenski vojski. V obeh je predstavljena zgodovina duhovne oskrbe in poslanstvo duhovne oskrbe v Slovenski vojski.

Vljudno vabljeni!

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh