Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Devetdeset let reda Kolumbovih vitezov

Objava: 10. 06. 2010 / 07:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Devetdeset let reda Kolumbovih vitezov

Ob tej priložnosti so v italijanski prestolnici odprli razstavo z naslovom ‘Vsi dobrodošli, vse zastonj. Kolumbovi vitezi iz Rima praznujejo devetdeset let prijateljstva’

Red Kolumbovih vitezov iz Rima je včeraj obeležil devetdeseto obletnico obstoja in delovanja, poročajo pri vatikanskem radiu. V Kapitolskih muzejih v italijanski prestolnici je najprej potekala konferenca z naslovom ‘Vsi dobrodošli, vse zastonj. Kolumbovi vitezi iz Rima praznujejo devetdeset let prijateljstva’, sledilo pa je odprtje razstave o življenju in delovanju rimskih Kolumbovih vitezov, ki nosi enak naslov.

Razstavo je odprl papežev državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone, ki je v svojem govoru spregovoril o dobrodelni dejavnosti Kolumbovih vitezov, reda, ki ga je leta 1882 v Združenih državah Amerike ustanovil Michael McGivney. Kardinal Bertone je poudaril, da Kolumbovi vitezi s svojim delom za bližnje in pomoči potrebne slavijo Jezusa Kristusa in izpričujejo svojo vero ter si prizadevajo za prenovo družbe od znotraj, da bi postala Božja družina.

Kolumbovi vitezi po vsem svetu pričujejo za Kristusovo ljubezen in njegovo Cerkev, saj pomagajo slabotnim in nezaščitenim osebam, ki za vso krščansko skupnost pomeni klic k evangeljski dobrodelnosti, je poudaril papežev državni tajnik. Spomnil je na papeževe besede v okrožnici Bog je ljubezen, kjer je sveti oče Benedikt XVI. med drugim zapisal, da se Cerkev ne sme nikoli izmikati izvrševanju dobrodelnosti ter da bo dobrodelnost potrebna v vseh časih in vseh okoljih, saj človek ljubezen potrebuje zdaj in jo bo vedno potreboval.

Kardinal Bertone je nato izpostavil nekatere konkretne dobrodelne pobude Reda Kolumbovih vitezov, med drugim tudi njihovo skrb za mlade ter pomoč bolnišnicam, ustanovam za prizadete osebe, rehabilitacijskim središčem in ustanovam za vzgojo in izobraževanje duhovnikov, pa tudi njihovo denarno podporo za obnovitvena dela na baziliki svetega Petra v Vatikanu.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh