Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Digitalni svet prinaša možnosti in nevarnosti’

Objava: 26. 04. 2010 / 12:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Digitalni svet prinaša možnosti in nevarnosti’

Po papeževih besedah so lahko mediji pomemben dejavnik pri humanizaciji

Naraščajoča veljava digitalnega sveta po besedah papeža Benedikta XVI. prinaša neskončne možnosti, obenem pa skriva celo morje nevarnosti. Mediji so lahko pomemben dejavnik pri humanizaciji, če tehnološki razvoj in nove komunikacijske in informacijske poti uporabljajo v dobro posameznikov in vsega človeštva, je sveti oče poudaril v nagovoru pred medijskim zasedanjem Italijanske škofovske konference minulo soboto v Vatikanu.

Da bi dosegli tovrstne cilje, morajo mediji zagovarjati dostojanstvo človeka in naroda ter služiti resnici, dobroti in naravnemu bratstvu. Kot je dejal papež, želi v tem smislu to priložnost izrabiti tudi Cerkev in digitalne medije uporabiti za hitrejšo in še obširnejšo evangelizacijo.

Digitalni svet s seboj prinaša tudi neke vrste pluralno odprtost, z zadovoljstvom ugotavlja papež. Obenem pa v njem prežijo nevarnosti naraščajoče površinskosti in odtujevanja. Trenutno še vedno zija prepad med ljudmi, ki uporabljajo prednosti svetovnega spleta, in tistimi, ki teh prednosti ne poznajo. Vendar, če bi se osrednja vloga človeške osebe in spoštovanja izgubila, bi obstajala nevarnost, da svetu zavlada intelektualni in moralni relativizem, je ob koncu svojega nagovora udeležence zasedanja opozoril Benedikt XVI.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh