Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dim in molitev za dež v ruskih cerkvah

Objava: 11. 08. 2010 / 09:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dim in molitev za dež v ruskih cerkvah

Patriarh Kiril I. poziva k solidarnosti z žrtvami katastrofalnih požarov.

Oblaki prahu in dima, ki jih povzročajo že tedne trajajoči požari v Rusiji, so prizadeli tudi eno izmed moskovskih katedral. Kot je poročala ruska agencija Interfax, se lahko zaradi gostega dima verniki vsakodnevnih bogoslužij udeležujejo le v kletnih prostorih. Dim vdira tudi v prostore pravoslavnih cerkva. Kljub temu številni Moskovčani zahajajo v svetišča in molijo za dež. Poglavar ruske pravoslavne Cerkve, patriarh Kiril I., je pred kratkim pozval vse vernike, naj molijo za padavine.

Patriarh je pozval tudi k ‘sočutni ljubezni’ prebivalcev in v pisni izjavi prosil za pomoč, darove in dejavno podporo vsem prizadetim. Verniki bi morali biti pripravljeni, da svoje imetje delijo s tistimi, ki so izgubili svojo lastnino, meni cerkveni poglavar.

Vzrok vseh nesreč na Zemlji je namreč v grehih ljudi. Krivde pa ne smemo iskati pri drugih, poudarja patriarh. Katastrofalni požari so prizadeli vsakogar, saj bodo močno vplivali na gospodarstvo in zdravstveno stanje v Rusiji. V ruskih pravoslavnih cerkvah že zbirajo darove za prizadete, v sodelovanju z oblastmi in deželno Karitas pa poskušajo nuditi pomoč ljudem v stiski.

Požari, ki so nastali zaradi najvišjih temperatur v zadnjem stoletju in zaradi dolgotrajne suše, so Rusijo pahnili v težko krizo. Prebivalci Moskve že več kot teden dni trpijo zaradi gostega smoga. V mestu po poročanju agencij vsak dan življenje izgubi okoli sedemsto ljudi, kar je več kot dvakrat toliko kot v običajnih razmerah.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh