Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dirka po Franciji: četrta etapa Van Aertu, poklon žrtvam na Danskem

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 05. 07. 2022 / 18:25
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2022 / 19:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dirka po Franciji: četrta etapa Van Aertu, poklon žrtvam na Danskem
Belgijec Van Aert je po odločnem napadu na zadnjem kratkem vzponu pobegnil tekmecem in po treh drugih mestih naposled slavil etapno zmago. FOTO: Facebook/Le Tour de France

Dirka po Franciji: četrta etapa Van Aertu, poklon žrtvam na Danskem

Zmagovalec četrte etape letošnje kolesarske dirke po Franciji je Belgijec Wout Van Aert, ki je na 171,5 kilometrov dolgi trasi od Dunkerqua do Calaisa po odločnem napadu na zadnjem kratkem vzponu pobegnil tekmecem in po treh drugih mestih naposled slavil etapno zmago.

Ekipa Jumbo-Visma, za katero vozi tudi Primož Roglič, je na zadnjem vzponu močno pospešila in razbila glavnino, tako da tekmeci Van Aerta do konca etape niso več uspeli ujeti.

To je bila 36. zmaga v karieri belgijskega kolesarja, poroča STA. Njegova ekipa Jumbo-Visma, za katero vozi tudi Primož Roglič, je na zadnjem vzponu močno pospešila in razbila glavnino, tako da tekmeci Van Aerta do konca etape niso več uspeli ujeti.

27-letni kolesar je v cilj pripeljal s prednostjo osmih sekund in tako po treh drugih mestih v prvih treh etapah zasedel prvo mesto. V boju za drugo mesto je bil po sprintu večje skupine najboljši še en Belgijec, Jasper Philipsen, na tretjem mestu pa je zaključil še en član ekipe Jumbo-Visma, Francoz Christophe Laporte.

Skupno še vedno prvi Van Aert, drugi Lampaert, tretji Pogačar

V skupnem seštevku še vedno vodi Van Aert, na drugem mestu je s 25 sekundami zaostanka njegov rojak Yves Lampaert, tretji pa ostaja Tadej Pogačar z zaostankom 32 sekund.

Primož Roglič je v skupnem seštevku trenutno na sedmem mestu.

Tadej Pogačar in Primož Roglič sta v cilj prišla z drugo skupino osem sekund za Van Aertom. V skupnem seštevku je Roglič trenutno na sedmem mestu. Poleg na koncu 26. v etapi Pogačarja in 55. Rogliča je v drugi skupini v cilj pripeljal tudi Mezgec na 43. mestu, dobrih pet minut sta v etapi zaostala Jan Tratnik na 157. in Matej Mohorič na 161. mestu.

Jutri kolesarje čaka pomembna, 157 kilometrov dolga etapa od Lilla do Arenberg Porte du Hainauta, v bližini katere vsako leto začrtajo tudi traso prestižne dirke Pariz-Roubaix. Udeleženci dirke bodo del trase odpeljali po tlakovcih.

Kolesarji v spomin na žrtve Koebenhavna

Pred začetkom današnje etape so se kolesarji z enominutnim aplavzom spomnili žrtev nedavnega streljanja v danski prestolnici; v prvi vrsti so stali danski kolesarji.

Letošnja dirka po Franciji se je začela na Danskem, tiskovno in organizacijsko središče dirke v Koebenhavnu pa je bilo tik ob prizorišču napada.

Nalaganje
Nazaj na vrh