Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Dokazali smo, da lahko v kratkem času storimo, česar drugi v 20 letih niso«

Za vas piše:
J. P.
Objava: 02. 04. 2022 / 20:31
Oznake: Stranke, Vlada
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2023 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Dokazali smo, da lahko v kratkem času storimo, česar drugi v 20 letih niso«
Ministrska ekipa iz vrst NSi. FOTO: NSi

»Dokazali smo, da lahko v kratkem času storimo, česar drugi v 20 letih niso«

Tradicionalnega tabora NSi v Snoviku v občini Kamnik se je danes udeležilo nad 2000 obiskovalcev, osrednji del uradnega programa pa je bil nagovor predsednika stranke in obrambnega ministra mag. Mateja Tonina.

Zahvalil se je ministrom in poslancem iz ekipe NSi, ki so v minulih dveh letih uresničili precej projektov, in poudaril, da gredo v stranki od besed k dejanjem in da so dokazali, da lahko v kratkem času storijo, česar drugi v 20 letih niso mogli – razvijajo in gradijo Slovenijo. »Puško, ki so jo drugi vrgli v koruzo, smo pobrali in se lotili dela,« je dejal Tonin.

Pogovor z Matejem Toninom si lahko preberete tudi v novi številki Slovenskega časa (april 2022).

Dosežki ministrov

Izpostavil je številne dosežke ministrov iz vrst NSi. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je, kot je poudaril Tonin, poskrbel, da se je v projekte investiralo 1 milijardo evrov, zdaj pa je šel v tujino, da se bo lahko Slovenija osvobodila odvisnosti od ruskega plina. »Nekateri predhodniki ministra za delo so za študije zapravili 70 milijonov evrov, zgradili pa niso nobenega doma za starejše. Janez Cigler Kralj pa ima danes odprtih kar 125 projektov,« je izpostavil prvi mož NSi.


Obenem minister Mark Boris Andrijanič vodi Slovenijo po poti digitalizacije, digitalnih veščin se bodo lahko s pomočjo vavčerjev naučili tudi starejši. Minister Jože Podgoršek pa je v skrbi za razvoj slovenskega kmetijstva za neposredne pomoči kmetom priskrbel 30 milijonov evrov in še 300 milijonov dodatnega denarja iz skladov EU za prestrukturiranje slovenskega kmetijstva.

Predsednik NSi mag. Matej Tonin med nagovorom udeležencev tradicionalnega tabora stranke v Snoviku. FOTO: NSi

Poziv k udeležbi na volitvah

Tonin je izpostavil še sprejetje zakona o dohodnini, ki vsem prinaša višje neto plače, poslancem NSi pa čestital pogum za vložitev paketa zakonov s socialnega področja, ki prinaša več reda in pravičnosti zlasti na področju socialnih transferjev. Po njegovem ta paket zakonodaje sledi reku »Zdrav in delovno sposoben človek naj dela in ne živi od socialne podpore.«

Nagovor Mateja Tonina na taboru NSi v Snoviku:


Predsednik NSi je v zaključku zbrane pozval k udeležbi na volitvah, po njegovem nagovoru pa so besedo dobili še ministri in poslanci, medtem ko je iz Bruslja vse zbrane pozdravila tudi evropska poslanka Ljudmila Novak.

Nalaganje
Nazaj na vrh