Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Dolga noč Cerkva’ tudi o zlorabah

Objava: 03. 05. 2010 / 08:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Dolga noč Cerkva’ tudi o zlorabah

Po Avstriji in nekaterih sosednjih državah, tudi v Sloveniji, 28. maja cerkve odpirajo svoja vrata in vabijo z raznolikim programom

Preko sedemsto avstrijskih cerkva, ki se jim pridružuje tudi nekaj cerkva v Sloveniji, bo letošnjega 28. maja ponovno odprlo svoja vrata prireditvi z naslovom ‘Dolga noč Cerkva’. Prireditve se udeležujejo vse krščanske veroizpovedi v Avstriji, na ta dan pa med šesto uro zvečer in eno zjutraj v svojih svetiščih nudijo bogat in raznolik program, ki naj bi poskrbel za srečevanja in duhovnost.

Pri tem se bodo lotili tudi aktualne teme spolnih zlorab v Cerkvi. Po posameznih cerkvah bodo na voljo vodeni ogledi, kjer bodo obiskovalcem predstavili zanimivosti posameznih sakralnih stavb, številne župnije pa bodo poleg običajnega programa poskrbele tudi za družine in otroke. Na ogled bodo tudi sicer zaprti prostori, kot so denimo katakombe in cerkveni zvoniki. Za obiskovalce bo poskrbljeno tudi s pisanim glasbenim programom.

Na Dunaju bo v frančiškanski cerkvi predstavljena tema ‘Spolno, telesno in duševno nasilje v Cerkvi’, predavanju bo sledila razprava med govorniki in obiskovalci. Spregovorili bodo tudi o zahtevah sodobne družbe do Cerkve in njenega odnosa do zakona, ločitve in novih partnerskih razmerij.

Vse cerkve, ki bodo na to noč odprle svoja vrata, pa bo preko neba simbolično povezoval laserski žarek.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh