Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Dragi papež Frančišek«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 02. 2016 / 08:40
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Dragi papež Frančišek«

»Dragi papež Frančišek«

Sveti oče v novi knjigi odgovarja na vprašanja otrok z vsega sveta.

Papež Frančišek je odgovoril na 30 vprašanj, ki so mu jih zastavili otroci z vsega sveta. Založba Loyola Press odgovore svetega očeta predstavlja v knjigi z naslovom »Dragi papež Frančišek«, ki bo izšla 1. marca letos.



Jezuitska založniška hiša s sedežem v Združenih državah Amerike je papeža Frančiška z idejo o knjigi seznanila lansko leto, sveti oče pa je bil nad zamislijo navdušen. Brate jezuite po vsem svetu so nato prosili, naj zberejo vprašanja otrok v starosti med 6 in 13 let, tako katoličanov kot nekatoličanov. Otroke so prosili tudi, naj prispevajo svoje risbe, ki so prav tako vključene v knjigo.

Odziv je bil dober, prejeli so 259 vprašanj iz 26 držav v 14 jezikih. Urednik knjige, p. Paul Campbell DJ, je nato z uredniškim odborom pripravil izbor vprašanj in jih poslal papežu. Kot je pojasnil v pogovoru za Radio Vatikan, je eden izmed vmesnih naslovov v knjigi tudi »Majhni otroci postavljajo velika vprašanja«.

»Res je, da so to večinoma vprašanja majhnih otrok, toda gre za izjemno globoka vprašanja«, je povedal p. Campbell. »Sveti oče je jasno poudaril, da je bilo na nekatera izmed njih izredno težko odgovoriti.«

Pater jezuit je še povedal, kako je ob branju knjige razvidno globoko sočutje svetega očeta za trpljenje otrok po svetu. »Zdi se mi, da je deček William iz Združenih držav Amerike vprašal: če bi lahko naredili en sam čudež, kaj bi storili? In sveti oče je odvrnil: da otroci ne bi več trpeli«, je pojasnil urednik knjige. »Povsem jasno je, da je papeževo srce izredno sočutno do vseh trpečih.«

Nova knjižica je skromen način za vračanje upanja trpečim. »Sveti oče se želi dotakniti otrok in odraslih, vseh, ki na kakršen koli način trpijo – to pa smo navsezadnje vsi – in nam sporoča, da trpljenja ne razume, da ga ne more pojasniti, toda trdno veruje, da je Jezus trpel za nas in to je edino, kar mu nudi upanje in tolažbo«, je v pogovoru o knjigi pojasnil p. Campbell.

Vir: Vatican Radio
Foto: VR / AP

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh