Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Družine si morajo vzeti več časa za molitev«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 08. 2015 / 13:04
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Družine si morajo vzeti več časa za molitev«

»Družine si morajo vzeti več časa za molitev«

Papež med 100. splošno avdienco: Bog nam čas, ki mu ga podarimo, vrača v obliki notranjega miru in veselja.

Družine bi si morale po besedah papeža Frančiška redno vzeti čas za skupno molitev. Mnogi ljudje bi radi več molili, vendar v naglici vsakdana ne pridejo do tega, je Frančišek dejal v nagovoru med današnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu: »Človeško srce vedno išče molitev, tudi če o tem nič ne ve; in če ne pride do tega, ne najde miru«, je pojasnil sveti oče. Čas, ki ga darujemo Bogu, nam ta vrne v obliki notranjega miru in veselja.

Ravno v družinah pogosto primanjkuje časa in miru za molitev. Številni starši pa si za molitev zelo prizadevajo. »Obstajajo mame in očetje, ki bi za to lahko prejeli Nobelovo nagrado«, se je pošalil Frančišek. Pomembno pa je tudi, da družina redno skupaj moli ali da skupaj prebere evangeljski odlomek. Tako v njihovo sredo pride Jezus, je papež dejal več tisoč zbranim romarjem in obiskovalcem na trgu pred Petrovo baziliko.

Pri molitvi bi morali po mnenju papeža Frančiška Boga nagovarjati ne le kot najvišje, vsemogočno bitje in sodnika, ampak kot ljubečega Očeta, kakor je to počel Jezus. »Naučimo se s svojimi srci Boga imenovati Očeta – z enako spontanostjo, kot otroci pokličejo svojo mamico ali očka.«

Frančišek je vernike, zbrane na Trgu sv. Petra, povabil tudi k udeležbi na prvem molitvenem dnevu za stvarstvo, ki ga bomo obhajali 1. septembra. Kot osrednji dogodek ob tej priložnosti, h kateremu so povabljeni tudi pravoslavni kristjani in »vsi ljudje dobre volje«, bo papež prihodnji torek daroval slovesno sveto mašo v baziliki sv. Petra.

Današnja splošna avdienca papeža Frančiška je bila stota po vrsti. Prvič po nekaj tednih so se verniki znova zbrali na Trgu sv. Petra. Zaradi visokih poletnih temperatur so bila srečanja z verniki nekajkrat prestavljena v vatikansko dvorano Pavla VI.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Po ločitvi - možna pot svetosti
Osebna rast
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh