Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Duhovnik ni izvidnica pogrebnega zavoda«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 02. 2014 / 08:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Duhovnik ni izvidnica pogrebnega zavoda«

»Duhovnik ni izvidnica pogrebnega zavoda«

Med včerajšnjo splošno avdienco je Frančišek spregovoril o zakramentu bolniškega maziljenja.

Papež Frančišek je med včerajšnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu spregovoril o pomenu zakramenta bolniškega maziljenja, ob koncu pa je pozval k prenehanju krvavega nasilja v Venezueli. Odgovorni politiki, državna oblast in celotno venezuelsko ljudstvo bi se morali podati na pot narodne sprave in dialoga, je dejal papež. Dežela potrebuje spoštovanje resnice in pravičnosti in mora znova poskrbeti za skupni blagor. Frančišek je zagotovil svoje molitve za vse žrtve nasilja in družine danes tako razdeljene venezuelske družbe. Verniki bi se morali obrniti k Bogu, da bi dežela znova našla pot do miru in sloge.

V spopadih med nasprotniki vlade levo usmerjenega predsednika Nicolasa Madure in varnostnimi silami je življenje doslej izgubilo najmanj 16 ljudi, 150 pa je bilo ranjenih. Maduro je poudaril, da bo še naprej z vso silo nastopal proti protestnikom, kajti po njegovem gre tu povsem jasno za »poskus državnega udara«.


Včerajšnja kateheza pa je bila namenjena zakramentu bolniškega maziljenja. V podobi duhovnika se človek ob tem sreča s samim Jezusom, je papež pojasnil vernikom, ki so se zbrali na trgu pred Petrovo baziliko. Duhovnik ni izvidnica pogrebnega zavoda, ampak se skupaj z navzočimi svojci veseli, da Bog bolnega in umirajočega nikoli ne pušča samega in mu odpušča njegove grehe.

»Z zakramentom bolniškega maziljenja nam Gospod kaže, da je med nami in da nas nič ne more ločiti od njegove ljubezni.« Jezus trpečega prime za roko in ponovi svojo obljubo, da tudi smrt ne more za vekomaj ločiti ljudi. In to je njegova največja tolažba.

Vir: Kathpress

Foto: splet / Wikipedia, arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh