Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovnik z balonom obkrožil svet

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 07. 2016 / 09:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Duhovnik z balonom obkrožil svet

Ruski pustolovec je postavil nov svetovni rekord.

Ruski ekstremni pustolovec, ki je hkrati tudi duhovnik, je postavil nov rekord v potovanju okoli sveta z balonom na vroči zrak. 65-letni Fedor Konjuhov, od leta 2010 duhovnik ruskega pravoslavnega patriarhata, je minuli konec tedna po enajstih dneh in šestih urah letenja preletel svoje izhodišče v bližini mesta Perth na zahodu Avstralije in nazadnje pristal v mestecu Bonnie Rock, kot je poročala medijska hiša ABC. S tem je za dva dni presegel dosedanji rekord.



Konjuhov je izbral okoli 34.000 kilometrov dolgo vzhodno pot čez Tihi ocean, Latinsko Ameriko,Atlantski ocean, južno Afriko in Indijski ocean. Njegov balon je izkoriščal t.i. »jet streame«, visokohitrostne vetrove, ki pihajo od zahoda proti vzhodu, zaradi česar je lahko letel s hitrostjo do 300 kilometrov na uro. Največje izzive so po duhovnikovih navedbah predstavljali pomanjkanje spanca in nizke temperature na višini med 6.000 in 9.000 metri nad tlemi.

Ruski pustolovec, duhovnik in umetnik, ki je že preveslal Tihi ocean ter se peš odpravil na severni in južni tečaj, je ob prejemu duhovniškega posvečenja obljubil, da se ne bo več podajal na ekstremna potovanja, je v pogovoru za nemški Spiegel povedal njegov sin Oskar Konjuhov. Kljub temu 65-letnik načrtuje še dva projekta: podreti želi polet z balonom v višino, za kar bo potrebnih 25 km, in potapljanje na najnižjem koščku našega planeta, v Marianskem jarku v Tihem oceanu.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh