Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Duhovniki morajo plavati tudi proti toku«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 01. 2014 / 10:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Duhovniki morajo plavati tudi proti toku«

»Duhovniki morajo plavati tudi proti toku«

V Vatikanu so objavili papeževo poslanico ob svetovnem dnevu molitve za duhovne poklice.

Papež Frančišek je prihodnje duhovnike, redovnike in redovnice spodbudil, naj jih trenutni »duh časa« ne odvrne od njihovega duhovnega poklica. Včasih morajo tudi »plavati proti toku«, je papež zapisal v poslanici, ki so jo včeraj objavili v Vatikanu. Prav tako kot zakonci morajo preseči način razmišljanja in vzorec delovanja, ki ni v skladu z Božjo voljo.


Sveti oče je poslanico z naslovom Duhovni poklici, pričevanje o resnici napisal ob svetovnem dnevu molitve za duhovne poklice, ki ga v katoliški Cerkvi obhajamo 11. maja. Število prihodnjih duhovnikov, redovnikov in redovnic v mnogih zahodnih državah že več let strmo pada. Afrika in Azija pa nasprotno beležita naraščanje števila duhovnih poklicev.

Jezus je sam učil, da nad Božjim sporočilom pogosto prevlada zlo, ali pa ga utišajo in zadušijo skrbi in skušnjave tega sveta. Kdor v sebi čuti duhovni klic, pa ne bi smel dopustiti, da mu tovrstne težave vzamejo pogum in v življenju ne bi smel izbrati na prvi pogled lažje poti. Resnično veselje poklicanih je v izkušnji, da Bog ostaja zvest in lahko vernim odpira srca za večje ideale, je pojasnil papež.Frančišek prihodnje duhovnike, redovnike in redovnice poziva, naj ne opustijo vere v velike ideale. »Nas kristjanov Gospod ni določil za malenkosti; vedno se lotevajte velikih stvari«, je zapisal papež, ki obenem spodbuja škofe, duhovnike, družine in duhovna gibanja, naj spodbujajo duhovne poklice mladih. To zahteva »resnično in pristno pedagogiko svetosti«, ki se je sposobna prilagoditi različnim osebnostim.

Vir: Kathpress / RV

Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh