Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovniki si pripenjajo smuči

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 01. 2018 / 13:17
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Duhovniki si pripenjajo smuči

Na Poljskem so minuli konec tedna priredili 21. smučarski pokal Janeza Pavla II.

Če ste se minuli konec tedna morda znašli na Poljskem, ste na belih strminah v smučarskem središču Wisla lahko opazili črne talarje. Poljaki so namreč priredili že 21. tradicionalni smučarski pokal Janeza Pavla II. Udeleženci prijateljske tekme, katere zmagovalci prejmejo pokal Janeza Pavla II., niso povsem običajni športniki: med tekmovalci so bili doslej navadno le duhovniki in semeniščniki.



Po besedah Gregoryja Szwarca, enega izmed prirediteljev športnega dogodka, so tekmovanje poimenovali po nekdanjem poljskem papežu, ker je bil izjemen zgled športnega duha med duhovniki. »Naš papež Janez Pavel II. je rad smučal, zato smo pokal poimenovali po njem«, je oče Szwarc povedal v pogovoru za ameriško katoliško agencijo CNA.

Udeleženci tekmujejo v čast sv. Janezu Pavlu II., ki je bil navdušen smučar in ljubitelj narave. Namen tekme je dati priložnost duhovnikom, da postavijo zgled zdrave tekmovalnosti in molitve, obenem pa imajo sami možnost sprostitve na svežem zraku in sproščenega druženja.

Letošnjega pokala 20. januarja v Wisli se je udeležilo več deset duhovnikov. Najstarejši tekmovalec je bil 76-letni Wladyslaw Nowobilski. »Vztrajen sem«, je v pogovoru za medije pojasnil duhovnik »veteran«.

Medtem ko je bilo tekmovanje doslej rezervirano za duhovnike, pa so ga letos odprli tudi za laike iz župnij »tekmovalcev«. Vsak udeleženec je ob koncu tekme prejel spominsko skodelico s podobo Janeza Pavla II. in se v mrzlem zimskem dnevu pogrel z vročim čajem.

Vir: CNA
Foto: arhiv Družine (A.P.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh