Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dunajski kardinal Schönborn član Papeškega sveta za novo evangelizacijo

Objava: 10. 01. 2011 / 10:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dunajski kardinal Schönborn član Papeškega sveta za novo evangelizacijo

Med ostalimi člani omenjenga sveta so še kardinali Levada, Ouellet, Scola, Pell, Bozanić, Robles, Scherer in Rylko.

Papež Benedikt XVI. je dunajskega nadškofa, kardinala Christopha Schönborna, imenoval za novega člana Papežkega sveta za pospeševanje nove evangelizacije. Med devetnajstimi novoimenovanimi člani novega Papeškega sveta, s papeževim dekretom ustanovljenega v lanskem oktobru, katerih imena so z vatikanskega tiskovnega urada sporočili minulo sredo, sta tudi prefekta vatikanskih Kongregacije za doktrino vere, kardinal William Joseph Levada, in Kongregacije za škofe, kardinal

Marc Ouellet.

Zraven sodijo še kardinali Angelo Scola iz Benetk, George Pell iz Sydneya, Josip Bozanić iz Zagreba, Francisco Robles iz Monterreya, Odilo Pedro Scherer iz Sao Paula ter Stanislaw Rylko iz Papeškega sveta za laike. Med škofi so novoimenovani člani sveta Timothy Dolan iz New Yorka, Andre-Joseph Leonard iz Bruslja in Robert Zollitsch iz Freiburga.

Papeški svet za pospeševanje nove evangelizacije naj bi si prizadeval za širitev katoliške vere v sekulariziranih državah zahodnega sveta. Za predsednika sveta je papež imenoval italijanskega nadškofa Rina Fisichello.

Na fotografiji: dunajski nadškof kardinal Christoph Schönborn

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh