Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dvaindvajseto romanje treh Slovenij na Svete Višarje

Objava: 30. 07. 2010 / 09:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dvaindvajseto romanje treh Slovenij na Svete Višarje

V Kanalski dolini so se včeraj, 29. julija 2010, v okviru priprav na 22. romanje treh Slovenij na Svete Višarje začeli tretji višarski dnevi mladih. Danes so na obisku v Ziljski dolini na avstrijskem Koroškem, zvečer pa se bodo vrnili na Višarje. Jutri se bodo vzpeli na goro Lovec in se srečali z duhovnikoma msgr. Janezom Pucljem in g. Zvonetom Podvinskim, ki delujeta med slovenskimi izseljenci. V nedeljo se bodo udeležili 22. romanja treh Slovenij

Tretji višarski dnevi mladih

V Kanalski dolini so se v četrtek, 29. julija 2010, v okviru priprav na 22. romanje treh Slovenij na Svete Višarje začeli tretji višarski dnevi mladih. Danes so na obisku v Ziljski dolini na avstrijskem Koroškem, zvečer pa se bodo vrnili na Višarje. Jutri se bodo vzpeli na goro Lovec in se srečali z duhovnikoma msgr. Janezom Pucljem in g. Zvonetom Podvinskim, ki delujeta med slovenskimi izseljenci. V nedeljo se bodo udeležili 22. romanja treh Slovenij.

Program romanja na Svete Višarje

Dvaindvajseto romanje treh Slovenij na Svete Višarje, ki bo potekalo v nedeljo, 1. avgusta 2010, organizirata Rafaelova družba in Zveza evropskih izseljenskih duhovnikov.

Pešpot bodo udeleženci začeli ob 8.00 ob vznožju gore nad Žabnicami, od koder se bodo ob premišljevanju križevega pota povzpeli k priljubljeni romarski cerkvi Matere Božje.

Pred cerkvijo ali v Domu srečanj dr. Lamberta Ehrlicha bo ob 10.30 predaval msgr. Jože Kopeinig, rektor Katoliškega doma v Tinjah. Prim. http://www.sodalitas.at/news/index_sl/. Spregovoril bo o dialogu in odgovarjal na vprašanje, kako iskati resnico in v njej živeti.

Slovesno sv. mašo ob 12.00 bo ob somaševanju izseljenskih in drugih duhovnikov daroval mariborski nadškof metropolit msgr. dr. Franc Kramberger.

Na ploščadi za cerkvijo bo ob 13.00 kulturni program, ki mu bo sledilo družabno srečanje. Pri programu bo sodeloval pevski zbor iz Augsburga.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh