Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dve tretjini Britancev se opredeljujeta za kristjane

Objava: 04. 10. 2011 / 07:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dve tretjini Britancev se opredeljujeta za kristjane

Izsledki zadnjih raziskav kažejo, da je naraslo število tistih, ki se opredeljujejo kot 'neverni'.

Delež kristjanov v Veliki Britaniji je v preteklem letu precej upadel, še vedno pa znaša okoli dve tretjini celotnega otoškega prebivalstva. Izsledki najnovejše raziskave Narodnega statističnega urada, ki so jih minuli teden objavili britanski mediji, kažejo, da se za kristjane še vedno opredeljujeta okoli dve tretjini vseh izprašanih. Leto dni pred tem je delež kristjanov na Otoku znašal 71,3%.

Obenem je naraslo število tistih, ki se opredeljujejo za 'neverne', in sicer z 20,5% v preteklem letu na sedanjih 23,2%. V raziskavo o verski pripadnosti je bilo vključenih štiristo tisoč Britancev, starejših od šestnajst let.

Kot je pokazala raziskava, se za neverne opredeljujejo predvsem mladi Britanci med 25 in 34 letom. Tretjina izprašanih je priznala, da ne pripadajo nobeni svetovni religiji. Število vernih pa je po raziskavi sodeč najvišje med prebivalci, starejšimi od 65 let.

Za muslimane se je, kot je pokazala raziskava, opredelilo 4,4% prebivalstva, 1,3% so pripadniki hindujske vere, 0,7% Britancev pa je sikhov. O,4% prebivalcev je pripadnikov budizma, prav toliko je judov. 1,1% Britancev pripada drugim, neimenovanim religijam.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh