Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dziwisz: Papež Janez Pavel II. leta 2000 razmišljal o odstopu

Objava: 23. 01. 2007 / 13:43
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dziwisz: Papež Janez Pavel II. leta 2000 razmišljal o odstopu

V Italiji bo v sredo izšla knjiga spominov najtesnejšega sodelavca pokojnega papeža Janeza Pavla II. Stanislaw Dziwisz, ki je bil več kot 40 let papežev osebni tajnik, sedaj pa je poljski kardinal in nadškof Krakova, je v knjigi Una vita con Karol (Življenje s Karolom) med drugim zapisal, da je papež leta 2000 razmišljal o odstopu. Zapisal je tudi, da bi za poskusom atentata na papeža leta 1981 lahko stala takratna sovjetska obveščevalna služba KGB.

Dziwisz je v knjigi zapisal, da je papež Janez Pavel II. leta 2000 resno razmišljal o odstopu zaradi slabega zdravja, pa tudi o spremembi cerkvenih pravil, ki bi papežem nalagala, da se z 80. letom starosti poslovijo od aktivne službe in da ne ostanejo na papeškem položaju do smrti. Kljub temu se je odločil, da se mora "pokoriti Božji volji in ostati na položaju, dokler to od njega zahteva Bog".

V knjigi opisuje tudi odnos papeža s takratnim komunističnim režimom na Poljskem. Knjiga pomeni tudi kroniko vsakdanjega življenja papeža Janeza Pavla II., od njegovih pogostih poti v tujino do pomembnih zgodovinskih dogodkov, kot so bili padec berlinskega zidu in teroristični napadi na ZDA 11. septembra 2001. Ne manjkajo niti podrobnosti o Wojtyli kot človeku.

STA

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh