Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Edinburgh zavrnil uvedbo »zaščitnih območij«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 03. 2019 / 09:13
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.03.2019 / 11:18
Ustavi predvajanje Nalaganje

Edinburgh zavrnil uvedbo »zaščitnih območij«

Podporniki življenja zadovoljni z odločitvijo mestnega sveta.

Mestni svet škotske prestolnice Edinburgh je zavrnil uvedbo t.i. »zaščitnih območij« okoli tamkajšnjih klinik za splave, je poročalo »Združenje za zaščito nerojenih otrok« (Society for the Protection of Unborn Children/SPUC).

Delovna skupina edinburškega mestnega sveta, območnega oddelka državnega zdravstvenega sistema National Health Service in policije je razmišljala o uvedbi zaščitnih območij, na katerih podporniki življenja ne bi smeli nagovarjati nosečnic ter jim ponujati pomoči. Prav tako so na takšnih območjih prepovedani mirni molitveni shodi in razdeljevanje informacijskega materiala v podporo življenju.

Poročilo o molitvenih vigilijah edinburškemu mestnemu svetu pa uvedbe zaščitnih območij ni podprlo. Po navedbah zaposlenih na klinikah za splave udeleženci mirnih molitvenih shodov ne izvajajo pritiska nad nikomer, zato policijski ukrepi v takšnih primerih niso potrebni.

Združenje SPUC odločitev mestnega sveta z veseljem pozdravlja. Mirne molitvene vigilije nosečnicam v stiski nudijo praktično, čustveno in denarno pomoč, brez katere bi bile sicer primorane v umetno prekinitev nezaželjene nosečnosti, je pojasnil predstavnik združenja Michael Robinson. Sklep mestnega sveta je označil kot »zmago zdravega človeškega razuma, svobode govora in predvsem številnih žensk, ki s pomočjo molitvenih vigilij želijo podariti življenje svojim nerojenim otrokom«.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh