Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Edvard Kovač prejel odlikovanje viteza Reda za zasluge

Objava: 14. 06. 2007 / 06:31
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Edvard Kovač prejel odlikovanje viteza Reda za zasluge


Edvard Kovač je včeraj na slovesnosti v Toulousu prejel francosko državno odlikovanje viteza Reda za zasluge (Ordre du Merite) za prispevek pri intelektualnih in kulturnih stikih in izmenjavah med Slovenci in Francozi, posebej na področju filozofije, teologije in sociologije, pa tudi za promocijo frankofonije.

Kovač v Sloveniji deluje kot univerzitetni profesor, filozof, teolog in pisatelj. Je avtor knjig Nietzschejeva tragičnost, Slovenska nacionalna zavest, Modrost o ljubezni in Oddaljena bližina, za katero je leta 2000 dobil literarno nagrado Marjana Rožanca in bo jeseni v francoskem prevodu izšla v Parizu, so sporočili s slovenskega veleposlaništva v Franciji.

V Toulousu je Kovač profesor filozofije na Filozofski fakulteti Katoliške univerze. Kot predavatelj sodeluje na univerzi v Bordeauxu in na mednarodnih simpozijih v Strasbourgu in v Parizu. Na Katoliški univerzi Kovač predava že 24 let. Po študiju filozofije in teologije v Ljubljani je doktoriral v Parizu. Najbolj ga zanimajo vprašanja o etiki, pojmovanja človeka in sodobni problemi, saj je specialist za filozofsko antropologijo in sodobno filozofijo, na mednarodnih kongresih pa prispeva analize o postmoderni družbi.


Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh