Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evangelij lahko da novo moč Evropi

Objava: 14. 12. 2010 / 10:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evangelij lahko da novo moč Evropi

Münchenski nadškof kardinal Reinhard Marx je na jesenskem zasedanju ComECE (Škofovske komisije EZ) v Bruslju, s katerim je ta komisija praznovala tudi 30-letnico delovanja, pozval k večjemu vizionarskemu pogumu pri nadaljnji izgradnji Evrope.

Münchenski nadškof kardinal Reinhard Marx je na jesenskem zasedanju ComECE (Škofovske komisije EZ) v Bruslju, s katerim je ta komisija praznovala tudi 30-letnico delovanja, pozval k večjemu vizionarskemu pogumu pri nadaljnji izgradnji Evrope. Dejal je, da 'stari celini' lahko da moč evangelij, da bo v svojo prihodnost zrla z večjim upanjem, ne s strahom, kaj vse se ji še lahko pripeti.

Predsednik ComECE, škof Adrianus Van Luyn, je še zlasti opozoril na pojemajoči čut za solidarnost v Evropi. Številni primeri kažejo, da je evropska družba 'postala vse trša in velikokrat tudi nestrpna'. Zaradi gospodarske krize lahko pride tudi do krize demokracije in okrepljenega populizma, vse to lahko pomeni manj solidarnosti med državami EZ pa tudi med različnimi družbenimi skupinami. To že občutijo posebej najšibkejši, kot so: brezposelni ljudje, begunci, preseljenci. Škof je še posebej omenil grdo ravnanje z Romi v Franciji, ko je že samo njihova navzočnost začela pri ljudeh prebujati občutek ogroženosti ne glede na to, ali so nekateri njihovi člani naredili kaj narobe ali ne.

Škof Luyn je posvaril pred populizmom, ki poenostavlja težave in iskanje rešitev iz njih, išče grešne kozle, ločuje razne skupine prebivalstva. Evangelij poziva k spoštovanju dostojanstva vsakega človeka in blaginji vseh ljudi.

Cerkve je škof Luyn povabil, naj posvetijo več intelektualne in duhovne moči edinosti v Evropi.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh