Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropska škofovska komisija zavrača poskuse na zarodnih izvornih celicah

Objava: 02. 09. 2010 / 12:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropska škofovska komisija zavrača poskuse na zarodnih izvornih celicah

Evropske smernice, ki v parlamentu čakajo na potrditev, tovrstne poskuse predlagajo kot alternativo poskusom na živalih.

Evropska škofovska komisija (COMECE) je pozvala Evropski parlament, naj izrecno prepove poskuse na zarodnih izvornih celicah kot alternativo poskusom na živalih. Škofje so se v Bruslju kritično opredelili do evropskih smernic, ki v parlamentu čakajo na potrditev in ki države članice silijo v sprejemanje alternativnih poskusnih metod.

Formulacija novih smernic je določena tako, da med drugim dopušča tudi poskuse na zarodnih izvornih celicah. Škofovska komisija poudarja, da jih izmed enaindvajsetih alternativnih metod, ki jih v zameno za poskuse na živalih predlaga Evropska komisija, pet dopušča poskuse na zarodnih izvornih celicah. Z izjemo teh petih metod se škofje strinjajo s temeljnimi cilji načrtovanih smernic. To velja predvsem za področje zaščite živali.

Evropske države, članice ministrskega sveta, so nova pravila določile po neformalnih pogajanjih z Evropskim parlamentom v začetku junija. Zdaj morata Evropski parlament in ministrski svet o predlogu razpravljati še med drugim branjem.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh