Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropske katoliške družine obhajajo 20-letni jubilej

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 31. 05. 2017 / 06:44
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropske katoliške družine obhajajo 20-letni jubilej

Evropska zveza združenj katoliških družin je dejavna tudi pri Svetu Evrope.

Evropska zveza združenj katoliških družin letos praznuje 20. obletnico ustanovitve. V njo so povezana združenja iz štirinajstih evropskih držav, navzoča in dejavna pa je tudi pri Svetu Evrope. Ob tej priložnosti so se člani organizacije zbrali v Rimu na tridnevnem srečanju, obogatenem z razpravami in različnimi dogodki, velikega pričakovanja pa je seveda deležno srečanje s papežem Frančiškom. Želijo mu predvsem izraziti hvaležnost za vse spodbude, ki jih najdejo pri svetem očetu, še posebej za njegova dokumenta Radost ljubezni in Hvaljen, moj Gospod.

»Da bomo sprejeti pri svetem očetu, je veliko spodbudno znamenje. Je ravno to, kar potrebujemo v tem trenutku, ko se družina pogosto zdi kot breme tudi na politični ravni, ne samo vzgojni in kulturni«, je za Radio Vatikan dejal Nicola Speranza, pri zvezi odgovoren za mednarodne stike. Papežu želijo povedati o svojih izkušnjah, o vsakodnevnem pričevanju o lepoti družine pred stvarnostjo, ki se pogosto kaže kot sovražna do same družine. Speranza je izpostavil, da se družine morajo zavedati svoje vloge političnih akterjev. Povedal je, da »sporočilo družine« z veliko težavo prispe do evropskih ustanov: »Če obstaja veliko težav na narodni ravni, so te težave petkrat večje na evropski ravni.«

Tudi zato, ker je bila Evropska zveza sprva zamišljena kot »zveza miru«, kasneje pa se je počasi razvila kot zgolj gospodarska stvarnost. To predstavlja oviro, da bi naredili korak naprej in Evropsko zvezo razumeli kot »družino narodov«. Zveza si namreč prizadeva ravno za to, da bi družina postala model notranjih odnosov v državi in tudi med državami.

Vir: Radio Vatikan
Foto: arhiv Družine (T.S.) / Fotografija je ilustrativna.

Kupi v trgovini

Ljubim, torej sem
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh