Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski komisar Figel obiskal nadškofa Urana

Objava: 08. 01. 2008 / 11:00
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropski komisar Figel obiskal nadškofa Urana

Evropski komisar za izobraževanje, usposabljanje, kulturo in mlade Ján Figel obiskal nadškofa Alojza Urana

Danes dopoldan se je evropski komisar za izobraževanje, usposabljanje, kulturo in mlade Ján Figel ob obisku v Sloveniji srečal tudi z ljubljanskim nadškofom in metropolitom ter predsednikom Slovenske škofovske konference msgr. Alojzom Uranom.

Komisar si je najprej ogledal stolnico sv. Nikolaja, nato pa mu je nadškof predstavil kratek zgodovinski pregled in razmere, v katerih se nahaja Katoliška Cerkev na Slovenskem. Izpostavil je duhovno in etično vlogo kristjanov v slovenski družbi, pa tudi karitativne in vzgojne projekte, ki jih izvaja Cerkev kot pomoč družinam. Ob tem je izrazil tudi želje in načrte, ki jih imamo katoličani na področju vzgoje in izobraževanja.

Komisar Figel je poudaril pomembnost skupnega prizadevanja evropske skupnosti, da bi Evropa postala skupnost vrednot. »Odkriti moramo dušo Evrope,« je citiral enega od očetov povezovanja, R. Schumana. Pri tem imajo nenadomestljivo vlogo tudi Cerkve in verske skupnosti, kar jim priznava tudi novi osnutek Evropske pogodbe. V Evropi narodov in različnosti je potrebno gojiti dialog med družinami, lokalnimi skupnostmi, državami in celotno povezavo ter tudi navzven.

Ob slovesu je nadškof gostu podaril monografijo Ljubljanski škofje, komisar pa se je gostitelju zahvalil z umetniško izdajo Evangelija v starocerkvenoslovanščini.

TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh