Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Festival pevskega talenta: Slovenski otroški zbor na dveh koncertih [FOTO]

Za vas piše:
Jana Poredoš
Objava: 06. 07. 2024 / 11:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2024 / 12:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Festival pevskega talenta: Slovenski otroški zbor na dveh koncertih [FOTO]
Slovenski otroški zbor in priznani zbor iz Kanade Toronto Children's Chorus z roko v roki. FOTO: Jana Poredoš

Festival pevskega talenta: Slovenski otroški zbor na dveh koncertih [FOTO]

Slovenski otroški zbor (SOZ) je projektni zbor, ki se že od leta 2002 vsako leto konec junija zbere v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani.

Izbrani mladi pevci pod vodstvom priznanih zborovskih dirigentov teden dni prepevajo in se ob najrazličnejših družabnih, športnih in umetniških aktivnostih družijo z vrstniki iz vse Slovenije ter zamejstva. Teden zaključijo z dvema koncertoma.

Zbor sestavljajo otroci in mladi iz vse Slovenije in zamejstva, stari med 9 in 15 let. Nadarjeni pevci imajo priložnost, da nadgradijo svoje zborovske izkušnje, pevsko znanje in glasbeno razgledanost skozi izvajanje raznolike zborovske glasbe. Umetniški vodja SOZ je dirigent in skladatelj Damijan Močnik. 

Fotogalerija Jane Poredoš:

Letos je SOZ potekal od četrtka, 27. junija, do srede, 3. julija. V soboto zvečer se jim je pridružil še priznani zbor iz Kanade: Toronto Children's Chorus. Skupaj so se naučili štiri skladbe, ki so jih na koncu izvedli tudi na koncertih, od tega sta bili dve slovenski in dve kanadski.

Prvi koncert so izvedli v Baziliki Marije, Božje Matere na Sveti Gori, drugega pa kot vsako leto v Slovenski filharmoniji. Posebno pozornost so letos namenili skupini fantov, ki so že mutirali. Naučili so se nekaj pesmi, ki so jih predstavili na koncertih.

Fotogalerija Jane Poredoš:

Imeli so tudi veliko igro, skupni zabavni večer in delavnice, na katerih so lahko otroci izbirali med kuharsko, športno, bandom, orglarsko, delavnico vezenja, kvačkanja, slikanja, izdelovanja nakita ali sestavljank in drugimi.

Letošnji SOZ je bil zagotovo posebna izkušnja za vsakega od udeležencev, saj so lahko poleg razvijanja različnih talentov, predvsem pevskega, in sklepanja prijateljstev okrepili in sklenili tudi mednarodne vezi, ki jih bodo še dolgo ohranjali.

Kupi v trgovini

Razprodano
Mladi slovenski glasbeniki v Evropi
Priročniki za glasbo in film
25,87€
Nalaganje
Nazaj na vrh