Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filmski namigi: Zbogom, dekleta, Vloga za Emo, Bean, Dnevi grmenja in drugi (23. avgust-1. september)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 23. 08. 2023 / 14:20
Oznake: Film, Razvedrilo
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2023 / 14:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Filmski namigi: Zbogom, dekleta, Vloga za Emo, Bean, Dnevi grmenja in drugi (23. avgust-1. september)
Prizor iz slovenskega filma Vloga za Emo. FOTO: Zajem zaslona

Filmski namigi: Zbogom, dekleta, Vloga za Emo, Bean, Dnevi grmenja in drugi (23. avgust-1. september)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Zadnja usmrtitev (The Last Execution)

Nemški film, 2021

TV Slovenija 1 v sredo, 23. avgusta, ob 20.05

Režija: Franziska Stünkel. Igrajo: Lars Eidinger, Devid Striesow, Luise Heyer, Paula Kalenberg, Peter Benedict, Victoria Trauttmansdorff, Andreas Schröders, Moritz Jahn, Kai Wiesinger, Peter Lohmeyer, Christian Redl, Hedi Kriegeskotte, Neithardt Riedel …

Biografska zgodovinska drama po resničnih dogodkih o zadnji usmrtitvi iz politično ideoloških razlogov v vzhodni Nemčiji. V Berlinu se piše leto 1981. Mlademu ambicioznemu znanstveniku Franzu Walterju predstavniki Stasija, vzhodnonemške varnostne službe, ponudijo službo znotraj svoje varnostne mreže in ga rekrutirajo kot vohuna. Franz je še neizkušen in se ne zaveda popolnoma, kaj pomeni takšna služba. Z ženo sta brez denarja, redna služba in udobno stanovanje bi jima še kako prav prišla. Poleg tega so obeti v novi službi zanimivi in mejijo na pravo pustolovščino. Ena prvih nalog, ki jih zaupajo Franzu, je, da gre na pot v zahodno Nemčijo. Toda kmalu zabrede v težave, ker je v svojem bistvu kritičen do sistema vzhodnonemške države. Ko postane zares moteč, ga obtožijo vohunjenja za zahodne Nemce in ga zaprejo …


Dnevi grmenja (Days of Thunder)

Ameriški film, 1990

Kanal A v petek, 25. avgusta, ob 20.00

Režija: Tony Scott. Igrajo: Tom Cruise, Robert Duvall, Randy Quaid, Nicole Kidman

V filmu Tom Cruise igra Colea Tricklea, uspešnega tekmovalca avtomobilskih dirk. Nekega dne po še eni divji vožnji skoraj izgubi življenje. Poškodovan pristane v bolnišnici pri lepi zdravnici Claire Lewicki, s katero se spusti tudi v romantično razmerje. A kljub poškodbi je njegova vrnitev na dirkališče neizogibna, saj je prepričan, da je rojen zmagovalec, življenja pa si brez hitrosti in adrenalinskih trenutkov itak ne zna predstavljati.


Divja Rose (Wild Rose)

Koprodukcijski film, 2018

TV Slovenija 1 v soboto, 26. avgusta, ob 20.10

Režija: Tom Harper. Igrajo: Jessie Buckley, Sophie Okonedo, Julie Walters, James Harkness

Izvrstna glasbena drama o neukročeni mladenki iz Glasgowa, ki sanja o karieri v svetu country glasbe. V glavni vlogi blesti Jessie Buckley. 

22-letna Rose-Lynn pride po letu dni iz zapora, vendar se ni spremenila in želi nadaljevati prejšnjo pot – torej postati country pevka. Nekako je pozabila, da ima dva otroka, mlajša od 10 let, za katera skrbi njena mama, ali pa je to skrb preprosto preložila na čas po izpolnitvi svojih sanj. Družinskih zadev seveda ne more urediti brez dogovora z mamo Marion. Srečanje prelaga in prelaga, ampak tako se samo izogiba neizbežnemu. Ko se končno srečata, je njun odnos, milo rečeno, hladen. Rose-Lynn se počuti, kot da je iz enega zapora prišla v drugega. Mama ji govori, naj si najde stalno službo, Rose-Lynn pa želi samo peti. Skleneta kompromis in Rose-Lynn se zaposli kot čistilka pri družini iz bogatega dela mesta. Med delom rada prepeva, slišita jo otroka in na njen talent opozorita svojo mater Susannah. Prijazna gospa z dobrimi zvezami jo poveže s slovitim radijskim voditeljem in uspeh je na vidiku. Ampak do Nashvilla vodi dolga in trnova pot.


Poletni sneg

Igrani film

TV Exodus v nedeljo, 27. avgusta, ob 20.00

"Poletni sneg" je dramatičen film o družini, ki se skuša sestaviti po materini smrti. Najmlajša Hallie je prijeten otrok, ki ima veliko srce in želi pomagati drugim, David je v srednji šoli, kjer je vsak dan boj, najstarejša Julie je zaročena vdovec Dan pa se trudi po najboljših močeh. Poskusi male Hallie, da bi poživila njihovo žalostno družino, včasih povzročijo več škode kot koristi.

Ni vse zlato, kar se sveti (Fool's Gold)

Ameriški film, 2018

POP TV v nedeljo, 27. avgusta, ob 20.00 

Režija: Andy Tennant. Igrajo: Matthew McConaughey, Kate Hudson, Donald Sutherland, Alexis Dziena

Ben Finnegan je iskalec zakladov, odločen, da bo našel legendarno zbirko štiridesetih skrinj, napolnjenih z neprecenljivim zakladom, ki jo pogrešajo od leta 1715. Žal pa ga je zaklad tako obsedel, da je začel zanemarjati svojo ženo Tess, ki ima iskanja zaklada že vrh glave in bi si rada ustvarila novo življenje. Tess se zaposli na jahti pustolovskega Nigela Honeycutta in ko se že počasi privaja na novo pridobljeno samostojnost, Ben njenega šefa in njegovo hčerko Gemmo prepriča, da se skupaj odpravijo na iskanje zaklada.


Zbogom, dekleta (Kiss the Girls)

Ameriški film, 1997

Kanal A v ponedeljek, 28. avgusta, ob 20.00

Igrajo: Morgan Freeman, Ashley Judd, Cary Elwes, Tony Goldwyn, Jeremy Piven

Režija: Gary Fleder

Forenzični detektiv Alex Cross je kot vdovec z dvema najstniškima otrokoma zelo zaščitniški do svoje družine. Ko skrivnostno izgine njegova nečakinja Naomi, mora Alex uporabiti vse svoje detektivsko znanje, da bi jo našel. Toda izkaže se, da je Naomi po vsej verjetnosti osma žrtev serijskega morilca. Medtem neznani morilec napade mlado zdravnico Kate McTiernan. Ker žilavi Kate uspe pobegniti, lahko zdaj edina pripelje Alexa na pravo sled za storilcem.


Bean (Bean)

Ameriški film, 1997

Kino v četrtek, 31. avgusta, ob 20.00

Režija: Mel Smith. Igrajo: Rowan Atkinson, Peter MacNicol, Pamela Reed, Harris Yulin

Zgodbo o štorastem gospodu Beanu, ki stalno povzroča kaos in tako sproža smeh, pozna ves svet in velja za televizijsko klasiko. Film se začne, ko se zmedeni Bean po spletu naključij znajde v Ameriki, kjer ga zamenjajo za pomembnega poznavalca umetnin. V svoj dom ga sprejme David Langley z ženo in dvema otrokoma. Verjetno ni treba poudarjati, da Bean njihovo življenje spremeni v popoln kaos, za piko na i pa se na kocki znajdeta še Davidova kariera in zakon.


Vloga za Emo

Slovenski film, 2014

Kino v petek, 1. septembra, ob 20.00

Režija: Alen Pavšar. Igrajo: Lara Safran, Jan Pušavec, Slavica Mikač, Tina Gorenjak

Film govori o srednješolki Emi, ki se po spletu okoliščin znajde pred kariernim izzivom, po tem, ko uspešno opravi avdicijo za novinarko šolske televizije. Na tej poti ji pomaga nova prijateljica, ki Emi odkrije svet najstniške svobode. A televizijski svet ima svoja pravila in za nekoga, ki je brez izkušenj, je lahko zelo neusmiljen. Emina vloga pri starših, novih prijateljih, v šoli ter v ljubezni pa se stalno spreminja in zdi se, kot da Ema ni kos vsem vlogam in delu...


Nalaganje
Nazaj na vrh