Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Finančna kriza v Grčiji prinesla rekord novicev

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 10. 04. 2013 / 09:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Finančna kriza v Grčiji prinesla rekord novicev

Vse več mladih, ki se odloča za vstop v samostane, je sicer izredno razveseljiva novica, za samostane pa to žal pomeni dodatno finančno breme.

Pravoslavni samostani v Grčiji in na Sveti Gori Atos beležijo rekordno število novicev in novink. Pri novih kandidatih gre večinoma za povsem obubožane žrtve grške finančne in gospodarske krize, ki so ostali tudi brez strehe nad glavo, kot poroča nemška katoliška agencija KNA. Novi člani samostanov so oblečeni v kute (Rhasophoroi) in se v celoti vključujejo v samostansko skupnost, vendar brez običajnih zaobljub.

V številnih samostanih, kjer so doslej živele majhne skupine menihov ali nun, pa vse pogosteje zatočišča iščejo tudi cele družine. Njeni člani se udeležujejo molitev in meditacij, živijo v stavbah ob samostanu.

Vse več ljudi, ki se odloča za vstop v samostane, je sicer izredno razveseljiva novica, za samostane pa to žal pomeni dodatno finančno breme. Nekaterim samostanom so že odklopili elektriko, ker zaradi velikega povečanja uporabe niso več zmogli plačevati računov. Eden izmed bruseljskih ukrepov namreč zahteva, da se uporabnikom, ki ne plačujejo temeljnih prispevkov, elektrika odklopi.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh