Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek avgusta potuje na srečanje družin na Irskem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 01. 2018 / 09:10
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 02.02.2018 / 08:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek avgusta potuje na srečanje družin na Irskem

Vatikan je potrdil udeležbo svetega očeta na velikem dogodku; obisk Severne Irske še negotov.

Papež Frančišek se bo udeležil devetega svetovnega srečanja družin avgusta letos na Irskem, so včeraj potrdili iz Vatikana. »Rekel mi je, da si želi potovati na Irsko, podrobnosti pa še ne morem razkriti«, je pojasnil kardinal Kevin Joseph Farrell, prefekt vatikanske ustanove za laike, družino in življenje, na tiskovni konferenci, med katero so sicer predstavili kateheze za omenjeno srečanje.



Vatikanski tiskovni predstavnik Greg Burke je na vprašanje časnikarjev odgovoril, da to lahko razumemo kot uradno potrditev obiska. O papeževem morebitnem potovanju na Irsko, kjer v Dublinu med 21. in 26. avgustom gostijo svetovno srečanje družin, so mediji veliko pisali, vendar doslej iz Vatikana ni bilo slišati nobenih potrditev.

V medijih se je tudi ugibalo, ali bo sveti oče to priložnost izkoristil tudi za krajši obisk na Severnem Irskem, česar pa ne Farrell ne Burke zaenkrat nista potrdila. Oba sta izjavila, da bo treba še malce počakati, dokler ne bodo znane podrobnosti o papeževem potovanju.

V ospredju množične prireditve v Dublinu naj bi bila papeževa posinodalna spodbuda Radost ljubezni. Kardinal Farrell je poudaril, da se ne bodo osredinili na razlago osmega poglavja, ki je doslej poskrbelo za burne razprave znotraj Cerkve. Med srečanjem na Irskem ne bodo v ospredju »teološke razprave«, ampak dejavna pastorala. Med temami srečanja naj bi bile tudi zaščita otrok, migracija in begunci, s posebnim poudarkom na združevanju begunskih družin.

Na temo zaščite otrok je v načrtu seminar o preprečevanju spolnih zlorab z bostonskim kardinalom Seanom O'Malleyem, ki ga je papež Frančišek leta 2014 imenoval za vodjo Papeške komisije za zaščito otrok in mladoletnih. Podrobnosti o seminarju bodo znane konec tega meseca. Takoj ko bo znan celoten program, bo objavljen tudi na spletni strani svetovnega srečanja družin.

Vir: Kathpress / RV
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Skrita moč prijaznosti
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh