Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek brez čepice!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 03. 2017 / 09:28
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek brez čepice!

Med včerajšnjo avdienco je triletna Estella papežu igrivo snela »solideo«, sveti oče pa se je ob tem prisrčno nasmejal.

Papež Frančišek se je prisrčno nasmejal, ko je deklica med včerajšnjo splošno avdienco priložnost, da prejme poljubček od svetega očeta, v svoji otroški nenarejenosti izkoristila za to, da je papežu snela tradicionalno belo čepico, imenovano solideo. Tudi papeževo spremstvo in celo varnostniki niso mogli zadržati smeha ob spontani nagajivosti.



Deklica je solideo brez pomisleka nemudoma vrnila svetemu očetu. Včerajšnje avdience na Trgu sv. Petra se je udeležila s svojim krstnim botrom, ameriškim blogerjem Mountainom Butoracom, ki živi v Rimu. Po navedbah ameriškega katoliškega portala National Catholic Reporter gre za triletno Estello, ki prihaja iz ameriške zvezne države Georgia.

Butorac je za medije povedal: »Prepričan sem, da si vsak boter za svojega krščenca želi priložnosti za srečanje s svetim očetom. Moji krščenki je to danes uspelo, srečanje pa ni bilo le svet, ampak tudi zelo zabaven trenutek!«



Prikupni prizor je bil deležen precejšnje medijske pozornosti, Estella pa se bo lahko vse življenje spominjala te neobičajne dogodivščine.

Vir: kath.net / CNA
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh