Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Frančišek je zgled za politiko«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 03. 2014 / 07:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Frančišek je zgled za politiko«

»Frančišek je zgled za politiko«

Predsednik italijanskega senata: Papež narekuje »neprimerljivi ritem« in je »preprosto podrl« pregrade med svojim položajem in preprostimi ljudmi.

Ob prvi obletnici pontifikata papeža Frančiška, ki smo jo obhajali minuli teden, je voditelju vesoljne katoliške Cerkve nekaj besed namenil tudi predsednik italijanskega senata Pietro Grasso, ki je svetega očeta označil kot »zgled vsakemu politiku«. Po njegovem mnenju je papež podrl simbolične pregrade med svojim položajem in preprostimi ljudmi in nenehno dokazuje, da so vrednote, kakršni sta denimo solidarnost in upanje, v vsakodnevnem življenju prisotne v naših konkretnih dejanjih. S svojim pogumom in odprtostjo Frančišek politične predstavnike pušča daleč za seboj in jim deli pomembne nauke. »Prenovil je jezik in predvsem ljudi z vsemi šibkostmi in krepostmi znova postavil v središče razprave«, je prepričan član levo usmerjene italijanske vladne stranke.


Frančišek narekuje neprimerljivi ritem sprememb v Cerkvi. Cerkev odpira, ne da bi ob tem žrtvoval njene verske vrednote, je dejal Grasso. »Ne smemo pozabiti, da je to najstarejša ustanova med vsemi, z 2.000 leti zgodovine na svojim ramenih. Zdaj pa se je precej posodobila«, je pojasnil italijanski politik. Cerkev v času pontifikata papeža Frančiška je označil kot zgled za italijansko politiko. Tudi ta mora namreč upoštevati dobrobit prihajajočih rodov, »ne pa razmišljati samo o naslednjih volitvah«.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh