Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek telefoniral predsedniku Napolitanu: "Iskrene čestitke za kandidaturo!"

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 26. 04. 2013 / 10:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek telefoniral predsedniku Napolitanu: "Iskrene čestitke za kandidaturo!"

Naklonjenost novega papeža do spontanih telefonskih klicev je medtem postala že 'legendarna'.

Papež Frančišek je telefoniral novoizvoljenemu italijanskemu predsedniku Giorgiu Napolitanu in se mu zahvalil za njegovo odločitev, da prevzame še en mandat predsednika države. S svojim vedenjem je predsednik jasno opredelil temeljno načelo sožitja v državi, da mora namreč enotnost stati pred najrazličnejšimi spori, je Frančišek dejal v telefonskem pogovoru z Napolitanom minulo sredo zvečer.

»Kličem Vas, gospod predsednik, da bi se Vam zahvalil za Vaš zgled«, je zapisano v sporočilu, ki so ga včeraj objavili v Vatikanu; »bili ste zgled tudi zame, ki se me je zelo dotaknil.« Frančišek se je italijanskemu državnemu poglavarju obenem zahvalil za čestitke ob godu, ki ga je papež obhajal minuli torek, na praznik sv. Jurija. Njegovo krstno ime je namreč Jorge, Jurij.

Napolitano se je po petih neuspešnih krogih predsedniških volitev minulo soboto odločil, da ponovno kandidira za položaj predsednika države, na katerega je bil nato izvoljen z veliko večino.

Naklonjenost novega papeža do spontanih telefonskih klicev pa je medtem postala že 'legendarna'. Kardinal Gianfranco Ravasi jo označuje kot simbol 'prenehanja nepristopnosti'. Papež je v minulih šestih tednih po telefonu poklical več deset ljudi iz najrazličnejših življenjskih okolij. »Papež je seveda tudi sakralna figura. Če pa sam v roke vzame telefonsko slušalko, zopet postane človek. Postavi se na isto raven kot človek, ki ga kliče«, je pojasnil kardinal Ravasi.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh