Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francoski senat potrdil pravico istospolnih parov do posvojitve otrok

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 15. 04. 2013 / 08:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Francoski senat potrdil pravico istospolnih parov do posvojitve otrok

Nasprotniki istospolnih zakonskih zvez po javnih nastopih v letošnjem marcu, ki se jih je udeležilo okoli milijon podpornikov, 26. maja ponovno pozivajo k protestom proti načrtovanemu zakonu.

Francoski senat je potrdil uvedbo zakona, ki bi istospolnim parom zagotavljal pravico do posvojitve otrok. Kot je s sklicevanjem na francoske medije poročala nemška katoliška agencija KNA, je minuli teden večina senatorjev podprla drugi in tretji člen ustreznega zakonskega osnutka. Senat je že prižgal zeleno luč za sklepanje zakonskih zvez med istospolnimi partnerji.

Senatorji so v zakonskem osnutku predlagali določene spremembe, ki jih mora zdaj ponovno potrditi še narodna skupščina. Če se bodo parlamentarci s predlaganimi spremembami strinjali, lahko zakon postane pravnomočen.

Sredi minulega tedna pa je po navedbah francoskh medijev pred pariško mestno hišo proti diskriminaciji homoseksualcev protestiralo okoli pet tisoč zagovornikov istospolnih zakonskih zvez. V preteklih tednih se je sovražnost med nasprotno mislečimi precej okrepila. Neodvisno združenje 'Manif pour tous', ki istospolnih zakonskih zvez ne podpira, je 26. maja v Parizu ponovno pozvali k protestom proti omenjenim zakonom.

Senat je minuli teden že pričel z razpravami glede načrtovanega zakona. Že sredi letošnjega februarja je francoska narodna skupščina z veliko večino podprla ustrezni zakonski osnutek. Na željo francoskeha predsednika Francoisja Hollanda naj bi novi predpisi v veljavo stopili že v prvi polovici letošnjega leta.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh