Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Francosko sodišče prepovedalo postavitev jaslic

Objava: 08. 12. 2010 / 08:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Francosko sodišče prepovedalo postavitev jaslic

Francoski verniki se zdaj bojijo, da bo omenjena razsodba vzorčni primer za nadaljne tožbe.

V severnofrancoski občini Montiers je sodišče krajevni skupnosti prepovedalo javno postavitev jaslic. Kot so poročali francoski krajevni mediji, je sodnik ugodil tožbi nekega svobodomisleca, ki se je pri morebitni prepovedi skliceval na ločitev Cerkve in države. Francoski verniki se zdaj bojijo, da bi omenjena razsodba lahko pomenila vzorčni primer za nadaljne tožbe.

Claude Debaye, upokojeni učitelj in nekdanji župan krajevne skupnosti, je že v preteklih letih dosegel, da jaslic niso postavljali na glavnem trgu, pač pa na 'bolj skritem kraju' – na prostoru med cerkvijo in vojnim spomenikom. To tokratnemu tožniku še ni zadostovalo in sodišče je razsodilo v njegov prid. Zaradi 'nevtralnosti', ki naj bi vladala v krajevni skupnosti, jaslice ne smejo stati niti pred cerkvijo.

Trenutni župan Montiersja Xavier Deneufbourg pa se je v krajevnem tisku pritožil čez nekdanjega župana Debayea, češ da je pred leti sam prirejal velikonočno iskanje pirhov, zato se mu zdi njegovo nasprotovanje postavitvi jaslic popolnoma nerazumljivo.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh