Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gaudi razglašen za blaženega leta 2016?

Objava: 02. 11. 2010 / 10:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Gaudi razglašen za blaženega leta 2016?

Minuli teden je bila predstavljena uradna biografija arhitekta barcelonske cerkve Svete družine.

Združenje za beatifikacijo Antonija Gaudija je minuli teden oznanilo, da bi bil veliki arhitekt lahko za blaženega razglašen že leta 2016. Letnica bi sovpadala z devetdeseto obletnico arhitektove smrti.

Pri zduženju so povedali, da bi Gaudija, ki je zasnoval barcelonsko cerkev Svete družine, za blaženega lahko razglasili 10. junija 2016, potem ko bodo prihodnjo pomlad v Rimu predstavili tisoč dvesto strani dolgo biografijo o slovitem arhitektu.

Avtor biografije, Josep Maria Tarragona, je med novinarsko konferenco ob predstavitvi svojega dela pojasnil, da bodo biografijo uporabili tudi pri Kongregaciji za zadeve svetnikov in z njeno pomočjo skušali ugotoviti, ali češčenje Gaudija in čudeži, ki naj bi se zgodili po njegovi priprošnji, zadostujejo za njegovo beatifikacijo.

Dva čudeža, ki sta navedena v biografiji, mora vatikanska kongregacija še natančneje preučiti. Pri prvem gre za ozdravljenje Španca iz mesta Canet de Mar, ki je trpel zaradi rane na želodcu, drugi pa je povezan z žensko iz španskega mesta Reus, ki je oslepela in po priprošnji k velikemu arhitektu kasneje ponovno spregledala.

Člani združenja so še pripomnili, da papežev obisk v Barceloni 7. novembra letos, ko bo posvetil slovito Gaudijevo katedralo, ne pomeni pospešitve postopka za arhitektovo beatifikacijo.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh