Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gibanje fokolarov na generalnem zasedanju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 01. 2021 / 13:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.01.2021 / 13:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gibanje fokolarov na generalnem zasedanju

Gibanje fokolarov na generalnem zasedanju

Razprave do 7. februarja v celoti prek spleta, izbrali bodo tudi novo predsednico gibanja.

Maria Voce FOTO: Vatican Media

Člani gibanja fokolarov so včeraj, 24. januarja 2020, začeli generalno zasedanje, ki ga bodo tokrat v celoti opravili prek spleta. Kot poroča Radio Vatikan, so razprave predvidene do 7. februarja; prihodnjo nedeljo, 31. januarja, pa bodo glasovali za novo predsednico gibanja, ki bo nadomestila dosedanjo predsednico Mario Voce.

V središču razprav generalnega zasedanja gibanja Marijino delo so aktualizacija karizme, ki jo je izročila ustanoviteljica gibanja Chiara Lubich, kultura, ki izhaja iz karizme edinosti, odgovor na okoljsko krizo in epidemijo ter skupno delo z novimi generacijami. Pogovor bo namenjen tudi vprašanju zlorab. 31. januarja bodo glasovali za novo predsednico, ki bo po dveh mandatih nadomestila Mario Voce, naslednji dan, 1. februarja, pa še za njenega sopredsednika. 4. februarja bodo na vrsti še novi svetovalci, ki predsednici pomagajo voditi gibanje.

Zasedanja se udeležuje 362 članov gibanja z vsega sveta, ki predstavljajo različne kulture, generacije, poklice, cerkveno pripadnost in verstva in ki so dejavni v gibanju fokolarov. Da bi bilo sodelovanje čim širše, je sedanja predsednica že februarja 2019 ustanovila pripravljalno komisijo, ki je zbirala predloge za teme, ki naj bi jih obravnavali na tokratnem zasedanju, oblikovala je seznam kandidatov za volitve ter pripravila program. »Kljub različnim glasovom se pojavlja potreba, da se oblikujejo poti za novo bratstvo in njihova aktualizacija, s čimer bi odgovorili na izzive in vprašanja človeštva v današnjem času, na globalni in območni ravni,« je zapisano v izjavi za javnost.

Kot še poroča Radio Vatikan, je bilo generalno zasedanje fokolarov sprva predvideno konec lanskega septembra, vendar so ga zaradi epidemije prestavili. Dikasterij za laike, družino in življenje je soglašal s prestavitvijo dogodka in tudi s spletno organizacijo zasedanja.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh