Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Gradi se nova skavtska hiša [VIDEO]

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 12. 05. 2021 / 13:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.05.2021 / 17:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Gradi se nova skavtska hiša [VIDEO]

Gradi se nova skavtska hiša [VIDEO]

Slovenski skavti bodo hvaležni za vašo finančno podporo.

Nejc Kurbus in Tjaša Sušin, načelnik in načelnica slovenskih skavtov. FOTO: Facebook Skavtinje in skavti.


Pomisleki o gradnji nove skavtske hiše so se začeli že kar nekaj časa nazaj, saj imajo v sedanjih prostorih, kjer slovenski skavti domujejo, že kar veliko stisko. Nova lokacija skavtske hiše bo v Štepanji vasi v Ljubljani, zraven cerkve pri kapucinskem samostanu.

30-letnim temeljem postaviti tudi fizične temelje

»Iskali smo primerno lokacijo po Ljubljani, kjer bi lahko imeli združeno skladišče, pisarne in prostore za naše člane. Odločili smo se, da bomo našim 30-letnim temeljem postavili tudi fizične temelje v obliki skavtske hiše in tako se je ideja o gradnji začela realizirati,« pojasnjuje skavtinja Špela Černič.

V novi skavtski hiši, ki bo »odprta, prijetno domača, uporabna in ekološka«, bo prostor za skladišče, kjer bodo imeli skavti shranjeno vso opremo, ki jo potrebujejo zlasti za poletne tabore, imeli bodo skavtsko trgovino (»skavtarnico«), pisarne za vse zaposlene in seveda prostore za druženje, ki bodo namenjeni različnim dogodkom.



Želijo si, da bi hiša odprla svoja vrata še letos

Načrte o gradnji jim je nekoliko otežila epidemija koronavirusa. »Do konca gradnje naš čaka še kar nekaj časa in precej truda, da bo hiša stala v takšni obliki, kot smo si zamislili. Veliko je odvisno tudi od finančnih sredstev, ki jih bomo prejeli. Želimo si, da bi hiša stala do konca leta,« še dodaja Špela Černič.

Slovenski skavti in skavtinje vam bodo zato hvaležni za vašo finančno pomoč. Kako lahko projekt podprete, si preberite na tej povezavi.

Več informacij o gradnji nove skavtske hiše najdete tudi na spletni strani Skavtska hiša, na spletni strani slovenskih skavtov ter na Facebook strani Skavtinje in skavti.


Preberite še:
- Skavti izvolili novo vodstvo
- Skavt izjemnih talentov, energije in znanja
- Kaj ti daje skavtstvo?
- Slovenski skavti praznujejo 30 let

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh