Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Guillermo Fariñas zaključil stoštiridesetdnevno gladovno stavko

Objava: 09. 07. 2010 / 10:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Guillermo Fariñas zaključil stoštiridesetdnevno gladovno stavko

Kubanski politični zapornik bo z gladovno stavko prenehal po napovedi kubanske vlade, da v prihodnjih štirih mesecih izpusti dvainpetdeset disidentov

Potem ko je kubanska vlada v začetku tedna napovedala izpustitev dvainpetdesetih političnih zapornikov, je kubanski politični zapornik Guillermo Farinas prenehal s stoštiridesetdnevno gladovno stavko. Medijem je novico sporočila Farinasova sojetnica, politična zapornica Gisela Delgado.


Fariñas je gladovno stavkal okoli štiri mesece in pol. Stavko je začel v letošnjem februarju, potem ko je v zaporu umrl politični zapornik Orlando Zapata. Tudi Zapata je gladovno stavkal in je petinosemdeset dni zavračal kakršno koli hrano.

Napoved o izpustitvi zapornikov in o prenehanju gladovne stavke prihaja po dveh mesecih dialoga med katoliško Cerkvijo in kubansko komunistično vlado. Pred dvema dnevoma so vladni predstavniki napovedali izpustitev dvainpetdesetih političnih zapornikov, ki so del skupine triinsedemdesetih zapornikov, aretiranih leta 2003 zaradi izdaje. Pet jih bo izpuščenih takoj, ostalih sedeminštirideset pa v naslednjih štirih mesecih.

Fariñasova mati, Alicia Hernández, je v kratkem napovedala tudi sinovo izjavo za medije.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/AA8F95BD18D04BA7C125775A002B6758?OpenDocument

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh